Сривът на веригата италиански ресторанти на Джейми Оливър му е

...
Сривът на веригата италиански ресторанти на Джейми Оливър му е
Коментари Харесай

Джейми Оливър завлякъл кредитори с 83 млн. паунда след краха на заведенията му

Сривът на веригата италиански заведения за хранене на Джейми Оливър му е коствал 25 милиона паунда персонални средства. Кредиторите също имат загуба от 83 милиона паунда, които вложили в бизнеса, с цел да се опитат да го спасят, разкрива " Дейли мейл ".

Оливър е бръкнал в личната си банкова сметка, с цел да изплати заплатите на 1000 чиновници, които бяха съкратени.

След новината, че 22 от 23-те ресторанта се затварят, обезпокоените служащи пристигаха със сълзи на очи. Служителите на водещия ресторант на Оливър в Бирмингам настояват, че даже са били осведомени по електронната поща, единствено 30 минути преди компанията да разгласи, че се е сринала.

През 2008 година Джейми отваря първия си ресторант от веригата. 9 години по-късно бизнесите на известния готвач натрупват загуби от 20 милиона паунда, което го принуждава да затвори 18 от своите заведения. Това води до закриването на 600 работни места.

Веригата се бори с задължения, възлизащи на стойност от 71.5 милиона паунда, и съвсем е пред банкрут преди Оливър да вложи от персоналните си спестявания в бизнеса. Фирмата също по този начин заема 37 милиона паунда от HSBC и други компании.

Откакво Джейми Оливър придобива известност като телевизионна звезда, се счита, че е натрупал положение от 240 млн. паунда. През януари той и жена му, с която имат 5 деца, се снабдяват в имение от 16-ти век за 6 млн. паунда в Есекс. Освен това те имат друго имение за 8.9 млн. паунда в Северен Лондон. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР