Сривът на цените на петрола и свиването на добива на

...
Сривът на цените на петрола и свиването на добива на
Коментари Харесай

Печалбата на износителките на петрол от Близкия изток и Северна Африка ще намалее с 270 млрд. долара

Сривът на цените на петрола и свиването на добива на фона на пандемията от ковид ще обиден тежко експортьорите на „ черно злато “ в региона на Близкия изток и Северна Африка (MENA). През тази година общите облаги от петролната промишленост в този район ще паднат с 270 милиарда $ през тази година по отношение на миналата, предвиждат от Международния валутен фонд, осведоми Oilprice.com

„ По-големите от предстоящото съкращения на производството, въведени от ОПЕК+, комбинирани с по-ниските цени на петрола, ще се отразят отрицателно на износа. Тези фактори доведоха до по-силно от предстоящото влияние върху икономическата интензивност през първата половина на 2020 година, като възобновяване се чака да бъде по-постепенно от в началото плануваното, съответствайки на по-бавното движение на възобновяване в международен мащаб “, споделят от МВФ.

По последни прогнози стопанската система на експортьорите на нефт от MENA ще се свие с 7,3% през тази година, което съставлява проверка от априлската прогноза на МВФ за спад от 3,1%. За идната година се чака растеж от 3,9%.

По-рано този месец от МВФ предвидиха намаляване на стопанската система на страните от региона на Персийския залив с 7,6% поради срутва на цените на петрола.

„ Петролния бранш ще се свие с към 7% и ще бъде съпроводен със спад и в други браншове “, разяснява Джихад Азур, шеф на отдела за Близкия изток и Централна Азия към МВФ по време на уебинар тази седмица.

Към 9:45 часа българско време сортът Брент, който е референтен за европейския пазар, поевтиня с 42 цента, или 0,98%, до 42,30 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт намали цената си с 49 цента, или 1,22%, до 39,61 $ за барел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР