Сриването на авторитета на болница Шейново“, обругаването на труда на

...
Сриването на авторитета на болница Шейново“, обругаването на труда на
Коментари Харесай

Алиансът на българските акушерки изрази притеснение от коментарите за разменените бебета

Сриването на престижа на болница „ Шейново “, обругаването на труда на акушерките, въвличането на работещите в правосъден развой, ще докара до още по-голямо напрежение в работата освен в София, само че и в цялата страна. Това пишат в мнение от Алианса на българските акушерки, съобщи Българска телеграфна агенция.

От организацията показват терзания от „ безпочвеното коментиране “ на случая с разменените бебета, както и поради „ търсене на хипотези и виновници преди да се произнесе следствието “.

„ Моралът на акушерската специалност и всички работещи в тази сфера осъзнават светостта на рожбите, родени в техните ръце, и съзнателно осъществяване на замяна е допустимо най-недопустимото действие “, се споделя още в мнението.

В страната работят единствено 1500 акушерки, разяснява Павлина Герина, ръководител на алианса. По думите й организацията от години сигнализира за намаляването на броя на акушерките и нуждата от решение на казуса с дефицита на тези медицински експерти.

„ Работата ни е извънредно виновна. Ще бъдем признателни на уважението на обществото към съсловието ни “, сподели още Павлина Герина.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР