Сриването на авторитета на болница Шейново“ и обругаването на труда

...
Сриването на авторитета на болница Шейново“ и обругаването на труда
Коментари Харесай

От Алианса на българските акушерки са притеснени от „безпочвеното коментиране” на случая с разменените бебета


Сриването на престижа на болница „ Шейново “ и обругаването на труда на акушерките ще докара до още по-голямо напрежение в работата ни

От Алианса на българските акушерки показват терзания от „ безпочвеното коментиране ” на случая с разменените бебета, както и поради „ търсене на хипотези и виновници преди да се произнесе следствието ”. Това се показва в мнение на алианса. „ Моралът на акушерската специалност и всички работещи в тази сфера осъзнават светостта на рожбите, родени в техните ръце, и съзнателно осъществяване на замяна е допустимо най-недопустимото действие “, се споделя още в мнението.

Сриването на престижа на болница „ Шейново “, обругаването на труда на акушерките, въвличането на работещите в правосъден развой, ще докара до още по-голямо напрежение в работата освен в София, само че и в цялата страна, се споделя още в мнението.

В страната работят единствено 1500 акушерки, сподели за Българска телеграфна агенция Павлина Герина, шеф на алианса. От години сигнализираме за намаляването на броя на акушерките и решение на казуса с дефицита им, а работата ни е извънредно виновна, сподели още Герина. Ще бъдем признателни на уважението на обществото към съсловието ни, добави Герина.

Две бебета бяха разменени в столичната болница „ Шейново ”.

По-рано през днешния ден шефът на лечебното заведение - доктор Румен Велев, изясни, че надали има предумисъл в обстановката и изрази вяра децата скоро да бъдат върнати на биологичните им родители.

Гривничките, които са били поставени на ръцете на майките и новородените, са съответствали, само че бебетата са били разменени в креватчетата им.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР