Срив в електронната система блокира издаването на електронни винетки в

...
Срив в електронната система блокира издаването на електронни винетки в
Коментари Харесай

Срив в системата спря издаването на винетки

Срив в електронната система блокира издаването на електронни винетки в Пазарджик, научи „ Пазарджишка Марица “. Проблемът е както в Областното пътно ръководство, по този начин и в бензиностанции, алармираха наши читатели.

Тази заран след издаването на първите за деня четири винетки електрониката спря да работи, удостовери дежурният в Пътното. Нямаме информация по кое време ще бъде отхвърлен казусът, нито какъв е. Вероятно става въпрос за претоварване на системата, тъй като идват хора, които споделят, че е по този начин и в бензиностанциите. За момента и ние ги връщаме, не можем да ги обслужим.

От ведомството разясняват, че нямат задължението да валидират досегашните стикери. Това е ангажимент на водачите. Мнозина обаче се затрудняват да го създадат, а нямат и близки с задоволително механически знания. По изключение на възрастни хора чиновници на държавната институция са правили валидиране, само че предизвестяват, че физически е невероятно такава услуга да се предложи на всички водачи.

Не липсват и въпроси дали може да се купи винетка с пари в брой. Оказва се, че в съвсем всички бензиностанции издаването на винетките е през терминали, а заплащането – с банков превод. Не всички водачи обаче имат банкови сметки, а някои признават, че се затрудняват и с използването на устройствата.

В Областното пътно ръководство на гише таксата за републиканските пътища може да се заплати и в брой. Стига да проработи системата...
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР