Срив на европейската система за сателитна навигация Галилео. Мрежата не

...
Срив на европейската система за сателитна навигация Галилео. Мрежата не
Коментари Харесай

Срив на европейската навигационна система Галилео

Срив на европейската система за сателитна навигация Галилео. Мрежата не работи от петък поради щета в наземната инфраструктура, само че услугите за незабавни случаи не са наранени. Временно недостъпни са услугите за позициониране и премерване на време заяви Европейската галактическа организация. Специалисти работят за допустимо най-бързо премахване на казуса.

Възникналият проблем не разрешава на актуалните телефони да улавят използваема информация за време и позициониране. Така потребителите ще би трябвало да разчитат само на различни системи като американската ДжиПиЕс, съветската Глонасс, или китайската БейДу.

Анонимни източници оповестяват за нередовност, зародила в наземна станция в Италия. Галилео е план на Европейската комисия и Европейската галактическа организация. Първоначалният бюджет беше 3 милиарда евро, само че крайната цена ще се окаже три пъти по-висока. Развойната активност продължи 17 години.

Системата е в деяние от края на 2016 година и към момента се намира в пилотен стадий на употреба, като предлага лимитирани услуги. Това значи, че нейните сигнали не са налични непрекъснато и би трябвало да бъдат употребена в композиция с други сходни мрежи. В момента на орбита се намират 22 настоящи спътника на Галилео и още два в развой на тествания. В произвеждане са още 12. Пълна оперативна подготвеност Галиео ще реализира през 2020.

От 1978 година системата за световно позициониране е трансформира в основен фактор за работата на всички съвременни стопански системи. Употребата е надалеч надвишава ориентирането. Времевата функционалност служи за синхронизиране на световните финансови преводи, телекомуникационните и енергийните мрежи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР