Срещу служител в администрацията на варненския район Аспарухово се разследва

...
Срещу служител в администрацията на варненския район Аспарухово се разследва
Коментари Харесай

Разследват общинар за вандализъм, рисувал логото на „Възраждане” върху културен паметник

Срещу чиновник в администрацията на варненския регион „ Аспарухово ” се проверява за вандализъм поради изобразяване на логото и девиза на „ Възраждане ” върху стената на Аспаруховия вал. За това алармираха депутатът от партията Коста Стоянов и общинските съветници Георги Георгиев и Юлиан Губатов.



Варненският народен представител от „ Възраждане ” Коста Стоянов (в средата) и общинските съветници Георги Георгиев (вляво) и Юлиан Губатов

По думите им заемащият длъжността основен специалист „ геодезист ” Сергей Христов е взел участие в самодейност за облагородяване на културния монумент в парка в квартал „ Аспарухово ”, която „ Възраждане ” организира от 2017 година На стената на защитното оборудване от Първото българско царство от партията са сложили паметна плоча, своето лого с лъв и девизът „ Време ни е за Възраждане ”. Последните две години логото и девизът от време на време са заличавани, което съгласно Губатов е политически акт против „ Възраждане ”.

От партията дефинираха като принуда формирана от районния кмет Ивайло Маринов вътрешна инспекция против Христов.



Кметът на варненския регион „ Аспарухово ” Ивайло Маринов

Пред Дарик Маринов изясни, че е разпознал служителя от клип в обществените мрежи и е съобщил това на полицията, която изискала информация от него. В администрацията до момента са постъпвали няколко сигнала на жители за изрисуваните лого и лозунг на „ Възраждане ”. Те са били заличавани, само че по-късно от партията още веднъж ги възстановявали.

Кметът е разпоредил инспекция дали Сергей Христов е нарушил етичния кодекс на общинския чиновник. Независимо какво ще откри тя служителят няма да бъде уволняван, увери кметът.

„ В администрацията има последователи на всички партии и никой до момента не е уволняван. Имаме 60 чиновници, представяте ли се всеки да стартира да написа по стените. Миналата година с сътрудници боядисахме непринудено 27 детски площадки в квартала – трябваше ли да си напишем на всички места имената. Ако друга партия боядиса стената на Аспаруховия вал, би трябвало ли и тя да си постави името ”, разяснява Ивайло Маринов.

Кметът добави, че не е виждал документ, разрешаващ на „ Възраждане ” да облагородяват и поддържат културния монумент.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР