Срещу следователя от следствения отдел към Софийската градска прокуратура Бойко

...
Срещу следователя от следствения отдел към Софийската градска прокуратура Бойко
Коментари Харесай

Следовател е под натиск заради сигнал срещу прокурора Иван Гешев

Срещу следователя от следствения отдел към Софийската градска прокуратура Бойко Атанасов е почнала серия от инспекции и претенции за дисциплинарни санкции откакто е алармирал за смущаващи дейности на прокурора Иван Гешев, който е наблюдаващ по делото КТБ и в същото време е началник на Специализираната прокуратура.

Това разгласи в предаването " Просто Диков " по телевизия Би Ай Ти Атанасов, като посочи, че дейностите снещу него са почнали още след присъединяване му през септември м.г. в предаването " Честно казано " на Люба Кулезич. Тогава следователят единствено загатнал за неща, свързани с работата на прокурор Иван Гешев, " които са смущаващи – за пазарлък с проведени незаконни групи, подписване на срамни съглашения по делото " Недосегаемите ", сподели Аганасов.

Следователят Бойко Атанасов, който е работил по следствието за данъчни измами, почнало през 2010 година и известно като " Недосегамите ", сподели, че е ставало въпрос за данъчни закононарушения за милиарди и групата се признала за отговорна. Но след това прокурорът Иван Гешев, който по това време работеше в Софийска градска прокуратура и делата за корупция се проверяваха към момента там, сключил " скрито съглашение " с част от проведената незаконна група.

" Бил ли е осведомен господин Цацаров "

за това съглашение, пита Бойко Атанасов.

Атанасов изпратил сигнала и материалите до Върховната касационна прокуратура на 7 ноември 2017, само че в отовор против него почнали инспекции. А Гешев в това време става началник на Специализираната прокуратура, където дружно с делото КТБ са трансферирани към този момент и делата за високата корупция.

Всички запаси са мобилизирани, само че няма да спра да приказвам

- съобщи следователят.

" Образуваха ми канонада от инспекции, основният прокурор Сотир Цацаров и неговият заместител подредиха да ми се образуват инспекции в началото в Апелативна прокуратура, по-късно във Върховна-касационна прокуратура, в следствие в Софийска-градска прокуратура. До момента всички запаси се активизират в непрекъснати инспекции за това какво съм желал да кажа и за какво съм изразявал персоналното си мнение. "

Копия от материалите по инспекциите не му предоставяли, макар че ги е желал през съда. " От време на време ми се демонстрират някакви материали, че ще бъда осъден или ще ми бъде понижено трудовото заплащане. Очевидно от мен се желае да спра да приказвам, само че аз няма да спра, тъй като нещата са много съществени ", уточни Атанасов.

Според негова информация към този момент съвсем не се внасяли в съда каузи за крупни данъчни закононарушения. " Не става дума за стотина или хиляда лв., а за стоици хиляди и милиони - такива каузи няма ", съгласно Атанасов.

Следователят разяснява, че съвсем

всички, които работили по делото КТБ, били възнаградени

с кариерни бонуси.

" Иван Гешев стана началник на Специализираната прокуратура. Другият прокурор по делото - Стоянов, стана зам.-министър на правораздаването... Един от следователите - Нели Тодорва, стана началник на следствения отдел на Специализираната прокуратура. Иван Иванов - другият следовател, който даваше многочислени изявленията с Иван Гешев, от началник на столичното разследване със брачната половинка му бяха трансформирани в Специализираната прокуратура. Общо взето, цели фамилии се придвижиха там - останали сме доста малко хора в следствения отдел. "

Следователят Бойко Атанасов преди години пръв заприказва обществено за поръчки в прокуратурата. След като излязоха нескрито записаните диалози сред Владимира Янева и Румяна Ченалова за зависимостите измежду най-високите равнища в ръководството на правосъдната власт, следователят Атанасов в няколко инткервюта разкри, че основният прокурор има

" шпицкоманда в следствието за инспекции

против незнаен причинител ", които се държат на трупчета с цел да бъдат употребявани конюнктурно и да бъдат държани според политици. Група следователи отпред с прокурора Гешев отидоха във Висшия правосъден съвет с цел да отрекат думите на Атанасов. Впоследствие множеството деила за корупция бяха трансферирани в Спациализираната прокуратура и съд.

Бойко Атанасов беше и измежду подслушваните нелегално магистрати, споредсправката на Националното бюро за надзор на СРС.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР