Срещу шампиона от Паралимпийските игри в плуването Робърт Гризуолд е

...
Срещу шампиона от Паралимпийските игри в плуването Робърт Гризуолд е
Коментари Харесай

Обвиниха американски шампион от Паралимпийските игри за сексуално малтретиране и изнасилване на съотборник

Срещу първенеца от Паралимпийските игри в плуването Робърт Гризуолд е заведено гражданско дело в Колорадо, като изказванията са, че той е поддържал връзка и полово е малтретирал собствен по-млад съотборник с интелектуални усложнения.

Твърди се, че той е малтретирал 19-годишния сега Паркър Егбърт, който през целия си живот е страдал от закъснение в развиването и интелектуални увреждания, което го прави “значително по-уязвим за малтретиране “. Това се е случвало по време на Паралимпийските игри в Токио и в Центъра за олимпийско и паралимпийско образование на Съединени американски щати, ситуиран в Колорадо Спрингс, Колорадо.

“Този ​​случай е ужасяваща покруса, когато млад мъж, който се опълчи на всички шансове да стане паралимпийски плувец от международна класа, беше изцяло разрушен от обезчестяване и малтретиране, когато беше обвързван с член на тима, който беше нечовечен полов див звяр “, се споделя в правосъдния иск.

Поради “злобните дейности “ на Гризуолд и “многократните неуспехи на USOPC (Олимпийския и Паралимпийски комитет на САЩ) и SafeSport да изпълнят отговорностите си “, в делото се споделя, че Егберт е “претърпял тежки физически пострадвания, болежка и страдалчество и извънреден душевен и прочувствен стрес, който евентуално ще държи до края на живота му ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР