Срещу ръководителката на станалия печално известен център от семеен тип

...
Срещу ръководителката на станалия печално известен център от семеен тип
Коментари Харесай

Внасят сигнал в прокуратурата срещу ръководителката на дома за деца с увреждания в Габрово заради насилие

Срещу ръководителката на станалия печално прочут център от фамилен вид „ Хризантема “ в Габрово ще бъде импортиран сигнал в прокуратурата за това, че повече от година е укривала данните за принуждение, което е създавало предпоставки то да се повтори. Това каза пред БТВ шефът Дирекция „ Социално подкрепяне “ в Габрово Радостина Братованова.

Задачата ни е още през днешния ден този сигнал да бъде импортиран, сподели тя.

Самата директорка Маринела Лазарова уточни, че е подготвена. „ Пак наблягам, бездействието е от страна на директния ми началник. Удобната позиция, която заема сега, че не е знаела и не е чувала “, посочи тя и добави, че я е алармирала, като й посочила видеоматериал в наличието на Йорданка Милчева – общественият служащ, снимал фрагментите с принуждение.

Самата Милчева уточни, че детегледачката, показала принуждение, е получила остра забележка и е останала на работа, като се следило дали държанието й ще се повтори. Следващият запис е от септември 2017 година

Междувременно инспекциите, които започнаха в дома, са посочили, че от дълго време него не е имало здравно лице. От общината споделиха, че три пъти са правили конкурс за здравно лице и никой не е поискал да упражнява тази специалност в този център, изясни Братованова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР