Срещу ръководителката на станалия печално известен център от семеен тип

...
Срещу ръководителката на станалия печално известен център от семеен тип
Коментари Харесай

Дават на прокурор скандалната директорка заради насилието над деца с увреждания

Срещу ръководителката на станалия печално прочут център от фамилен вид „ Хризантема “ в Габрово ще бъде импортиран сигнал в прокуратурата за това, че повече от година е укривала данните за принуждение, което е създавало предпоставки то да се повтори. Това сподели в предаването „ Тази заран “ по bTV шефът на Дирекция „ Социално подкрепяне “ в Габрово Радостина Братованова.

Самата директорка Маринела Лазарова разбра за него от bTV, само че уточни, че е подготвена. „ Пак наблягам, бездействието е от страна на директния ми началник. Удобната позиция, която заема сега, че не е знаела и не е чувала “, посочи тя. И добави, че я е алармирала, като ѝ посочила видеоматериал в наличието на Йорданка Милчева – обществения служащ, снимал фрагментите с принуждение.

Самата Милчева уточни, че детегледачката от клипа е получила остра забележка, само че е останала на работа, като се следило дали държанието ѝ ще се повтори. Следващият запис с принуждение е от септември 2017 година

Междувременно инспекциите, които започнаха в дома, са посочили, че отдавна в него не е имало здравно лице. „ От общината споделиха, че три пъти са правили конкурс и никой не е поискал да упражнява тази специалност в този център “, изясни Братованова.

В центъра инспекции вършат Дирекция „ Социално подкрепяне “ в Габрово, Прокуратурата, Агенцията за протекция на детето и Инспекторатът към Агенция за обществено подкрепяне.

Рано е да се каже дали има нарушавания. Към момента обществени служащи следят децата и в този център, и в центровете за дневна услуга, които посещават. Те са спокойни. Надяваме се резултати от инспекциите да има в края на тази седмица, сподели Братованова.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР