Срещу президента на световната футболна асоциация ФИФА Джани Инфантино е

...
Срещу президента на световната футболна асоциация ФИФА Джани Инфантино е
Коментари Харесай

Швейцария разследва президента на ФИФА за корупция и връзки с главния прокурор на страната

Срещу президента на международната футболна асоциация ФИФА Джани Инфантино е стартирано наказателно произвеждане от прокуратурата на Швейцария.

Разследването е поради връзките на Инфантино с основния прокурор на страната Михаел Лаубер. Последният подаде оставка преди седмица точно заради подозрения, че е манипулирал следствие против ФИФА. През март тази година вътрешно дисциплинарно следствие на швейцарската прокуратура отри, че основният прокурор няколко пъти е лъгал на въпроси по отношение на срещите с Инфантино и следствията на висши управителни лица от ФИФА през 2015 година Лаубер към момента е основен прокурор на страната, като последния му работен ден ще бъде 31 август, съобщи Би Би Си.

Специалното следствие против основния прокурор на Швейцария Лаубер е разкрило, че той е злоупотребил с публичната си позиция, нарушавал е кодекса за сигурност на вътрешната информация, подпомагал е обвинени лица, както и е подбуждал  други лица към осъществяване на сходни нарушавания. Към момента виновните за следствието прокурори към този момент са сезирали Народното събрание на страната за лишаване имунитета на Лаубер.

Централата на ФИФА е в швейцарския град Цюрих.

Джани Инфантино е президент на ФИФА от 2016 година, откакто през есента на 2015 година предходният началник на организацията швейцарецът Сеп Блатер беше упрекнат от американски прокурори в корупция и пране на пари, а огромни рекламодатели като Кока Кола и Виза излязоха с обща позиция, с която настояха той да се отдръпна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР