срещу ограниченията във връзка с пандемията на коронавируса се провеждат

...
срещу ограниченията във връзка с пандемията на коронавируса се провеждат
Коментари Харесай

Близо 1 000 вместо 25 на протест срещу ограничителните мерки в Рига

срещу рестриктивните мерки по отношение на пандемията на ковид се организират през днешния ден, 12-ти декември, столицата на Латвия - Рига. Вместо заявените 25 души в него вземат участие няколкостотин стачкуващи , предават репортери на ТАСС. Акцията, проведена от Клуба за запазване на околната среда, се организира в Стария град, покрай Рижския палат, който служи като резиденция на президента на страната.
Първоначално се предполагаше, че в него ще вземат участие до 25 души и в сходство с актуалните ограничавания по отношение на пандемията, всички те трябваше да носят маски. Според разнообразни оценки обаче на площадката, оградена за протестиращи, се събраха от 500 до 1 000 стачкуващи, множеството от които нямат маски . Автомобили, преминаващи по насипа, се забавят и поздравяват публиката със сигнали. Протестиращите държат латвийски флагове и плакати с надписи " Против наложителната имунизация " , " Нека децата да дишат свободно " , " Система или човещина " , " Короната е изкуствена " , " Отмяна на всички неразумни ограничавания " , " За открит разговор, срещу цензурата ", " Хората желаят независимост ", " Спрете геноцида над латвийския народ ", " Фалшиви проби - подправена пандемия ". Освен това, протестиращите скандират: " Ние сме силата! " и " Ние сме свободни! " Голям брой полицейски чиновници наблюдават реда в региона на събитието.
 Образователна промяна изкара близо 3 хиляди души на митинг в Латвия Образователна промяна изкара близо 3 хиляди души на митинг в Латвия
Няколко хиляди души се събраха в събота към зданието на посолството на Франция в латвийската столица, с цел да вземат присъединяване в шествие...
Около половин час след началото на митинга полицицейски чиновници започнаха да упорстват присъстващите да се разпилян, тъй като митингът се организира в нарушаване на нормите за обществено разграничаване. Един от уредниците - представител на Клуба за запазване на околната среда Кристина Дунеца - съобщи пред ТАСС, че този протест е демонстрация на правото на независимост на словото . „ Дойде моментът, в който сме подготвени физически да излезем на улицата, тъй като има толкоз доста несъответствия в актуалната обстановка “, сподели тя. По думите й участниците упорстват да се анулира изключителното състояние и проектът за имунизация . Те започнаха да събират подписи под апел към президента на Латвия Егилс Левиц, ръководителя на Сейма (Парламента) Инара Мурниеце и премиера Кришанис Каринс, в които показват тези претенции.
Друг участник в демонстрацията, представител на партията Руски съюз на Латвия Дмитрий Шандибин, я назова " известно събитие ". " Първоначално беше плануван дребен протест на група дисиденти - 25 души. Недоволството на жителите на Латвия от ограниченията, подхванати от държавното управление, е достигнало такова равнище, че се развива в национално заседание и израз на общо отвращение ", добави той.
Шандибин се изрече отрицателно за дейностите на държавното управление за битка с пандемията и системата за погашение на компенсации на предприятия, наранени от рецесията.
Президентът е свикан за отговорност. По-рано в събота латвийският президент Егилс Левиц насочи апел към обществото да работи отговорно в разгара на пандемия. „ Това време е мъчно за всички нас, тъй че разбирам безпокойството, терзанията и несигурността по отношение на бъдещето ни ", сподели президентът. И добави, че „ без да отхвърляме правата на всеки човек на независимост на мисълта и словото, дано помним, че с цел да сме покрай околните си, ние желаеме те са в положително здраве и по тази причина би трябвало да се грижим животът им да не бъде заплашен ".
 Иран екзекутира публицист, подкрепил митингите през 2017г. Иран екзекутира публицист, подкрепил митингите през 2017г.
Иранските управляващи оповестиха, че са екзекутирали публицист поради работата му в интернет, която способства за огромните стопански протес...
Припомняме, че с решение на латвийското държавно управление от 9-ти ноември до 6-ти декември в страната беше въведено изключително състояние, предвиждащо редица ограничаващи ограничения, което беше удължено до 11-ти януари .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР