Срещу някои дружества се водят колективни искове в съда заради

...
Срещу някои дружества се водят колективни искове в съда заради
Коментари Харесай

Крадат колата с нейните документи вътре Имате право на застрахователно обезщетение

Срещу някои сдружения се водят групови искове в съда поради периодите за предявяване на компенсацията

Комисията за отбрана на потребителите е проверила общите условия на застрахователните компании, които оферират автомобилни застраховки. Основните нарушавания са свързани с опит от страна на застрахователите ненужно да затруднят потребителя да предяви своята рекламация за приемане на застрахователно обезщетение. Това сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред Канал 3, разяснявайки оповестения от Европейската комисия показател за развиване на пазарите на дребно от 2018 година " Ние взехме решение, че потребителят има право на застрахователно обезщетение в случаите, когато документът за автомобила е бил вътре по време на кражбата ”, даде образец той. Друг случай пък е обвързван със редуциране на периодите за предявяване на компенсацията, които са тъкмо закрепени според Кодекса за застраховането. Част от откритите неравноправни клаузи са отстранени, против някои сдружения обаче се водят групови искове в съда.

" Когато четем Индекса, излязъл преди няколко дни, ние виждаме, че застрахователният бранш като цяло е разпознат от потребителите в Европейския съюз като по-скоро сензитивен. Около 35% от тях показват, че са имали някакви усложнения при настъпило застрахователно събитие за приемане на съответното обезщетение ”, заключи Маргаритов. Той добави, че вниманието на Комисията ще се задържи върху този бранш.

Основният извод в показателя за развиване на пазарите на дребно от 2018 година е, че общото доверие продължава да следва почналата от 2010 година насам позитивна наклонност. Стопява се и разликата сред Изтока и Запада във действието на пазарите в интерес на потребителите.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР