Срещу новия министър на правосъдието на Чехия вчера бяха отправени

...
Срещу новия министър на правосъдието на Чехия вчера бяха отправени
Коментари Харесай

Чешкият правосъден министър е обвинена в плагиатство при писането на дисертацията си

Срещу новия министър на правораздаването на Чехия през вчерашния ден бяха отправени обвинявания в плагиатство. Вестник " Право " написа, че елементи от труда й за приемане на докторска степен са взети от друга дисертация, оповестена две години по-рано, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Татяна Мала разгласява през 2005 година дисертацията си за " микроклиматичните условия при развъждането на зайци ", само че огромни елементи от нея са били преписани, написа вестникът.

Мала, която е народен представител от ръководещата популистка партия " Действие на недоволните жители 2011 " (АНО), беше назначена в сряда предходната седмица за министър на правораздаването в държавното управление на премиера Андрей Бабиш. Тя отхвърля да е плагиатствала.

Университетът " Мендел " в Бърно разгласява изказване, в което се споделя, че в 11 от 48 страници има " явни припокривания " с предходен труд. Посочва се обаче, че без значение от това трудът на Мала е " достоверен, добре аргументиран статистически и добре поднесен ". Допълва се, че тя също така е изучавала друга група зайци, което значи, че не става дума за плагиатство.

Дискусиите за достоверността на труда на Мала започнаха предходната седмица, откакто бяха открити нередности в магистърската й теза по фамилно право, предпазена в словашки частен университет през 2011 година Според репортаж на чешкото радио от 28 юни, специалисти са употребявали компютърна стратегия, с цел да открият съвпадения с друга теза от 2006 година, в това число едни и същи правописни неточности.

" За злощастие, не изключвам, че може да съм не запомнила да изтъквам някои източници, само че сигурно това не е било съзнателно ", сподели 36-годишната Мала на конференция след назначението си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР