Срещу наложеното от държавния глава Румен Радев вето върху наскоро

...
Срещу наложеното от държавния глава Румен Радев вето върху наскоро
Коментари Харесай

Да падне ветото на президента настояват собственици на имоти по Черноморието

Срещу наложеното от президента Румен Радев несъгласие върху неотдавна признатите промени в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, ограничаващи къмпингуването, както и против доводите на известната група природозащитници БЕТОНОМОРИЕ, която провежда поредност митинги в поддръжка на къмпингуващите се оповестиха бранители на частната благосъстоятелност и съдружие " Зелен Алианс ".
" Не одобряваме това несъгласие, тъй като то ощетява страната, общините, притежателите на парцели и подкрепя дребна група високо платени притежатели на палатки и кемпери на гърба на притежателите на парцели и общините ", съобщи на конференция в Българска телеграфна агенция Димитър Канариев - ръководител на УС на Национална асоциация " Българско Черноморие ", която доста постоянно е имала много сходни с " Обединени патриоти " визии по екотемите. По думите му това е несъгласие за нарушение правата на частна благосъстоятелност. " Ветото предизвиква замърсяването на околната среда и предизвиква нелоялната конкуренция и практики срещу ползите на страната като неплащане на налози и такси ", съобщи Канариев и заяви, че към този момент по българското Черноморие има групи румънски къмпингуващи, които не заплащат на никого такси, а замърсяват околната среда.  
" Протестиращите заплашват, че ще отидат да къмпингуват в Гърция, само че не отпътуват, тъй като в Гърция и всяка друга страна безвъзмездна туристическа услуга няма, а има съществени санкции и даже затвор до 3 месеца в Гърция ", уточни още той по адрес на феновете на така наречен " диво къмпингуване ".
Разполагането на кемпери, палатки, каравани се прави единствено върху частна благосъстоятелност, тъй като върху пясъка и дюните, които са изключителна държавна благосъстоятелност, е неразрешено, уточни Здравко Младенов, ръководител на Национално съдружие на притежатели на парцели и акцентира, че атакуваният от президента закон дава опция за наемане на парцели и легално къмпингуване. Той изрече съмнения, че президентът е бил измамен. " Това несъгласие е антидържавно и пази шепа богати, които могат да си разрешат цяло лято са на безвъзмездна отмора в непознати парцели ", възрази той.
Защитниците на частна благосъстоятелност показаха фотоси от 2014 и 2015 година, илюстриращи замърсяването след свободно къмпингуване и увериха, че картината в този момент е същата. В отговор на въпрос на Actualno.com дали не е по-опасно замърсяването от несравнимо по-големите частни обекти, те обясниха, че частниците заплащат санкции, а къмпингуващите - не, тъй като не се записват.  Собствениците са безапелационни, че измененията в закона са потребни. " Този режим ще даде опция да се провеждат екобиваци с химически тоалетни, ток, вода, пожарогасители. Няма да има строителство, няма да се вършат постройки, а ще има ред и заплащане на разноски. Таксите ще бъдат алегорични, едвам покриват разноските и да подсигуряват дребна облага ", акцентираха те, без да разясняват по какъв начин по този начин в закона бяха пропуснати за урегулиране най-важните дюни - ембрионалните и за какво.
Собствениците на парцели се опълчиха и на практиката на Министерството на туризма да позволява на концесионери на плажове да построяват обекти. " Слънчев бряг 60% от плажната линия на Слънчев бряг е застроена с такива обекти. Те са производител на подобен звук и бърдак.... Когато подадохме сигнал, споделиха, че всичко било законно ", оплакаха се те и увериха, че нямали планове да застрояват крайбрежието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР