Срещу над 40 американски града тази година са извършени кибератаки,

...
Срещу над 40 американски града тази година са извършени кибератаки,
Коментари Харесай

Киберпирати атакували над 40 американски града тази година

Срещу над 40 американски града тази година са осъществени хакерски атаки, при които е била употребена стратегия за криптиране на данните и след това е желан откуп за тяхното декриптиране, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Жертви на офанзивите са станали Балтимор, Олбани, Ларедо и други Някои по-малки градове, като Лейк сити във Флорида, са предпочели да платят откупа за разшифроването на данните, тъй като независимото възобновяване щяло да им излезе още по-скъпо. Така да вземем за пример управляващите на Лейк сити са платили откуп от 460 000 $ в биткойни.

Властите на Балтимор обаче отказали да платят претенции откуп от 76 000 $ и най-после похарчили 5,3 милиона, с цел да възстановят работата на изумената компютърна система. Властите на Атланта не платили откуп от 51 000 $ и след това похарчили 17 милиона $ за възобновяване на данните.

Значителна част от хакерските атаки се осъществявала от Източна Европа, от територията на Иран, само че и от самите Съединени американски щати. Поразени били системи на полицията, гра
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР