Срещу Италия имаше подобрение на играта в някои моменти спрямо

...
Срещу Италия имаше подобрение на играта в някои моменти спрямо
Коментари Харесай

Силвано Пранди: Сервисът е нашият голям проблем и ще направя всичко, за да го реша

" Срещу Италия имаше усъвършенстване на играта в някои моменти по отношение на срещата с Япония, само че за мен дефинитивно след този мач стана ясно, че главният проблем, който имаме, е с осъществяването на начален удар. Сервисът е наш огромен проблем, би трябвало да работим.
 Волейболистите ни отстъпиха на мощна Италия
И аз ще направя всичко, с цел да се оправим с това, тъй като ни тежи доста ", разяснява националният селекционер Силвано Пранди след загубата с 1:3 от Италия в последния ни мач от шампионата Лигата на нациите във Варна..

" Второто, което би трябвало да направя сигурно, е да стартира да консолидирам главния състав, главната ни шестица. Смятам, че това също последователно ще стартира да ни дава успокоение. Това обаче е допустимо да стане, откакто се завърнат Виктор Йосифов и Теодор Салпаров.

Първият - с отличните си качества като център, вторият - като посрещане и успокоение, което може да ни даде, сигурно ще бъдат част от стабилизирането, което желая да видя ", добави опитният италиански треньор.

" До момента не подготвяхме един главен тим, а работихме с необятна група от играчи - някои от тях трябваше да се възстановят, да си починат - включваме ги един по един в главния състав. Не считам, че сме в характерен миг, в който да би трябвало да се намираме в избрана форма.

За мен не е значимо сега да сме в оптимална форма, а когато пристигна в действителност значимият - олимпийската подготовка.

Днес като цяло съм по-спокоен по отношение на мача против Япония. А дали времето ще ни стигне, с цел да имаме претенции от мен образ до олимпийската подготовка - аз най-малко считам, че ще стане. Имаме задоволително време. А това дали ще я спечелим, с цел да се класираме за Олимпийските игри, на първо място зависи от това какви качества ще имаме ние. Към сегашния миг обаче аз съм спокоен, че имаме време да изградим нашия тим подобен, какъвто би трябвало да е ", добави Пранди.

В понеделник българският тим потегля още веднъж на дълъг път - този път към Бразилия, където предстоят конфликти против домакините, Русия и Германия.

" Заминаваме за Бразилия с двама разпределители, защото събитията го постановат. Искам да дам малко отмора на Тодор Скримов, който има избрани физически проблеми, а игра във всички мачове до този миг. Също и на Ники Пенчев, който си има чисто персонален претекст - знаете, че чака да стане татко. Това са условия, с които би трябвало да се съобразя и не виждам необикновен проблем ", изясни Силвано Пранди.

" Направихме доста неточности, с цел да играем на равнището на Италия в този мач. Много брак в офанзива, на сервис. Когато бяхме в серия, сами я спирахме с наши грешки.

Италия бе изключителна на посрещане. От много време играя там, само че не съм виждал тези хора да посрещат по подобен метод. Спечелихме третия гейм, само че не показахме нашата си игра. Много лесни топки, които трябваше да извадим, позволихме да паднат на полето. Аз самият пропилях прекалено много топки на контраофанзива нещо, върху което би трябвало да работя. Трябва да разберем, че не е належащо всяка топка да търсим да приключваме с всичка мощ ", съобщи от своя страна топреализаторът ни в мача Цветан Соколов.

" За мен шампионатът във Варна не носи задоволство като резултати. Трябваше да победим Япония непременно. Но да гледаме позитивно! Имаше моменти, в които се виждаше един израстнал и добре играещ тим. Липсват ни тренировки. В момента единствено пътуваме и играем. Първо би трябвало да вникнем в системата на игра, която Пранди желае да наложи. А тя е много друга от това, което до момента прилагахме ", добави Соколов.

Той изрече възхищението си от българските почитатели във Варна и благодари за горещата поддръжка против Италия.

" В залата през днешния ден беше в действителност прелестно. Това, което видях, ме накара да се усещам доста благополучен, че още веднъж играя пред родна аудитория. Чувството е ужасно. Страхотно е да видиш цялостна зала, да видиш хора, които във всяка секунда са до теб и те поддържат. Съжалявам единствено че не успяхме да ги зарадваме с една красива победа, само че имам вяра, че занапред ще се радваме още веднъж дружно ", сподели Цветан Соколов.

Георги Братоев пое персонално " огромна част от виновността ", за загубата от Италия, само че в това време изясни и в елементи какво тъкмо се работи за смяната на играта на България, изразявайки убеденост, че след края на пътуванията в Лигата на нациите треньор и тим ще имат нужното време, с цел да изградят стремежи образ.

" Голяма част от виновността за представянето ни през днешния ден е моя. Не можах да се оправя с разпределянето на играта.

Надиграха ни тотално. Имаме три блока, те – 11. За следващ мач нещата при нас не се получават, уповавам се с времето това да се промени.

Италия играе изчистен волейбол. Сервират добре, пазят се, проведени са на обсада. Какво от това, че звездите им ги няма? Хората против нас от довечера скачат малко по-ниско, само че не са по-лоши играчи ", съобщи Георги Братоев.

" Няма да пътувам да Бразилия, тъй като травмата ми от предходната година не разрешава такива 20-30, че и 55-часови пътувания. Не мога да се възстановя и аклиматизирам задоволително бързо при огромна часова разлика и по тази причина ще остана тук ", изясни той.

Попитан дали е черноглед, реалист или оптимист, че България ще се промени задоволително до август, с цел да може да завоюва олимпийската подготовка с присъединяване на Бразилия, Братоев съобщи:

" Истината е, че в един мач всеки тим може да бъде надвит - както Сърбия с третия състав победи Бразилия с първия състав. В един мач всичко може да се случи, само че с такова мислене всичко отива на хазарт - дали нещата ще станат, или няма да станат. Всъщност просто би трябвало да бъдем готови и уверени в това, което вършим.

А оттова нататък - дали ще е Бразилия, или ще са марсианци, един тим постоянно може да бъде надвит. Просто би трябвало да се подготвим. В момента следваме някакъв път. Пробваме нови неща в играта ни - не е елементарно, когато човек е придобил привички в течение на доста години, да ги смени за ден, два или три.

Но считам, че след края на Лигата на нациите ще имаме задоволително време да упражняваме, тъй като в този момент ние не упражняваме. Ние пътуваме, ден-два почиваме, почваме мачове и още веднъж на път. Сега отиваме в Бразилия, след това назад към Пловдив. Шанс за подготовка няма. Между Лигата на нациите и олимпийската подготовка има към месец и половина и считам, че това е задоволително време, с цел да бъдем както физически добре, по този начин и механически да изглеждаме по метода, по който се изисква. "

Попитан да навлезе в конкретика за новостите в играта, които желае да наложи завърналият се отпред на националния тим Силвано Пранди, Георги Братоев изясни: " Силвано Пранди изисква доста детайлни неща и не знам дали необятната аудитория би ги схванала. Сега не покриваме с крилото в зона 2, стоим на шестия метър в отбрана... Използваме малко по-различен вид комбинации. Аз самият съм привикнал много с остра топка, до момента в който в този момент се стремим да ги понижим, тъй като вижданията за играта на Силвано Пранди са такива.

Нещата са в елементи и е наша работа да се нагласим към това, което треньорът изисква от нас. Щом той знае, че това е верният път и го е тествал, значи това е пътят. Ние имаме вяра в него, само че просто ни би трябвало време, с цел да се види този колорит в играта. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР