Срещу езика на омразата се обяви Движението за права и

...
Срещу езика на омразата се обяви Движението за права и
Коментари Харесай

ДПС осъди изказването на Костадинов срещу Камала Харис

Срещу езика на омразата се разгласи Движението за права и свободи (ДПС). Повод стана изявление от предходната седмица на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов по отношение на вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис. Това се споделя в позиция, публикувана от пресцентъра.

Според Движение за права и свободи, с сходни изявления " освен бяха погазени главните правила на актуалното демократично общество, само че и бяха насърчени нетолерантността, нападателният шовинизъм и дискриминирането ".

Движение за права и свободи изрично осъжда сходно държание и приканва институциите и политическите партии към съблюдаване на наредбите на Конституцията на Република България, интернационалните актове, както и на актовете на Съвета на Европа и на Европейския съюз, заключаващи се в гарантиране на уважението към човешкото достолепие и отбраната на репутацията и правата на другите.
 Възраждане заподозря, че Петков договорил участието на РСМ в Европейски Съюз против американски газ
Възраждане заподозря, че Петков договорил участието на РСМ в Европейски Съюз против американски газ

Според Костадинов става въпрос за инструктаж за Македония

Само по този метод, посредством единение и опълчване от страна на цялото ни общество към дейности, целящи втълпяване на злоба и подбудителство на краен шовинизъм, България ще бъде възприемана като благонадежден и влиятелен сътрудник на интернационалната сцена, се споделя още в изказването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР