срещу COVID-19 ще бъдат доброволни, безплатни, безопасни и сертифицирани от

...
срещу COVID-19 ще бъдат доброволни, безплатни, безопасни и сертифицирани от
Коментари Харесай

Борисов: Ваксините срещу COVID-19 ще бъдат доброволни и безплатни

срещу COVID-19 ще бъдат доброволни, безвъзмездни, безвредни и сертифицирани от Европейската организация по медикаментите. Те ще ни оказват помощ да се оправим с пандемията и да се върнем към естествения метод на живот.

Към момента Европейска комисия е сключила контракти за ваксини с 4 компании, приготвят се 2 нови контракта . След днешната видеоконференция с членовете на Европейския съвет чакам скоро да стартира и взаимното признание на PCR и антигенните проби сред страните членки.
 Лайен: Европейска комисия продължава договарянията за имунизациите
Лайен: Европейска комисия продължава договарянията за имунизациите

След видеоконференцията на водачите

Това ще разреши последователното възобновяване на свободното придвижване на хора. В България сме заделили 15 млн. лева за закупуване на антигенни проби. Ще ги използваме, когато стигнем платото на заболеваемост, с цел да имаме по-пълна картина.

Важно е да останем рационални и дисциплинирани. Много страни в Европейски Съюз вкараха най-тежките ограничавания, само че това не носи наложителен триумф.

Затова ние ще продължим с гъвкавите ограничения, ще пазим душeвността на хората. Вярваме, че с добра организация и надзор ще се оправим. Няма да постановяваме забрани, няма да задължаваме хората, разчитаме на персоналната отговорност на всеки.

Това написа във " Facebook " министър председателят Бойко Борисов след видеоконференцията на евролидерите.

На нея бяха имунизациите и ветото на Унгария и Полша.

Това обявиха по-късно на конференция ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел, ръководител на Европейския съвет.

Борисов посочи, че страната ни има ясна и поредна позиция за европейския бюджет. Борисов посочи че върховенството на закона е толкоз значимо, че да бъде обвързано с европейските фондове, оповестиха от Министерския съвет.

Многогодишната финансова рамка и дейностите на Европейски Съюз в отговор на пандемията са двете основни тематики, по които България ще съобщи позицията си през днешния ден, съобщи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР