Срещу британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca е заведено колективно дело, в

...
Срещу британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca е заведено колективно дело, в
Коментари Харесай

AstraZeneca призна, че ваксината ѝ срещу COVID може да предизвика тромбоза

Срещу британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca е заведено групово дело, в което се твърди, че имунизацията против COVID-19, създадена от компанията и Оксфордския университет, предизвиква съществени странични резултати.

В желае се показва, че имунизацията е предизвикала пострадвания и смъртни случаи на десетки пациенти. Според в. " Телеграф ", който се базира на правосъдни документи, компанията е признала, че нейната ваксина е в положение да аргументи в редки случаи тромбоза със синдром на тромбоцитопения (ТТС).

Според обявата, във Върховния съд на Англия и Уелс са заведени 51 каузи, като потърпевшите и роднините на умрелите желаят обезщетение в размер до 100 милиона евро. Първата молба е подадена през 2023 година от Джейми Скот. Той получава кръвен съсирек и мозъчен кръвоизлив, откакто му е сложена имунизацията през април 2021 година, което води до трайно увреждане на мозъка.

AstraZeneca отхвърля обвиняванията, само че още през февруари подаде правосъден документ, в който признава, че имунизацията може да провокира ТТС. Компанията обаче разяснява, че повода не е известна сигурно и че причинно-следствената връзка във всеки обособен случай би трябвало да бъде предмет на експертни мнения./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР