Срещу бившия председател на Държавната агенция за българите в чужбина

...
Срещу бившия председател на Държавната агенция за българите в чужбина
Коментари Харесай

Николай Кокинов: Има само обосновано предположение за вината на Петър Харалампиев

Срещу някогашния ръководител на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев има единствено обосновано съмнение и никакви доказателства. Това разгласи в предаването „ Тази сутрин” Николай Кокинов , бранител на Харалампиев и някогашен градски прокурор на София.
Бившият ръководител на ДАБЧ остава в ареста Решението на съда е дефинитивно
Харалампиев е обвинен като водач на незаконна група, търгувала документи за българско поданство.

Заедно с него са арестувани и основният секретар Красимир Томов и един от медиаторите – сърбинът Марко Стойов .

От обвиняването настояват, че парите от подкупи за българско поданство били обръщани във виртуална валута, сочи обвиняването.

„ Не излиза наяве по какъв начин, къде, по кое време са предоставени пари. Има приказки на едни зам.-председател ( Димитър Владимиров ), нали знаете, че мечата на всеки заместител е да седне на стола на ръководителя, и на едно лице – Стойчев, брачен партньор на непозната естрадна певица от Украйна.
Освободиха Петър Харалампиев от ДАБЧ Председател на Агенцията за българите в чужбина краткотрайно ще бъде заместникът на Харалампиев - Димитър Владимиров
Заместникът му в този момент извършва длъжността, година и половина подписвал в несвяст документи, само че не е подавал никакви сигнали. Защо е чакал да бъде задържан Харалампиев, с цел да говори” разяснява Кокинов.
Съдът призна Алексей Петров за почтен по всички обвинявания Делото стартира през 2010 година, когато някогашният консултант в ДАНС беше показно арестуван в дома си
Той напомни, че по една показна акция – „ Октопод”, след 8 години има оправдателна присъда на първа инстанция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР