Срещу американския певец и автор на песни Боб Дилън е

...
Срещу американския певец и автор на песни Боб Дилън е
Коментари Харесай

Жена от Кънектикът се сети, че Боб Дилън я изнасилил през 1965 г. |

Срещу американския артист и създател на песни Боб Дилън е заведено дело от жена, която твърди, че той я е малтретирал полово през 1965 година, когато е била на 12 години.

Ищцата твърди, че рок звездата „ е употребявал статута си на музикант, с цел да я доставя с алкохол и опиати и да я насилва полово неведнъж “, и е употребявал закани за физическо принуждение.

В обвиняването се изяснява, че насилието е станало в жилището на Дилън в нюйоркския хотел Челси.

Говорителят на Дилън съобщи пред Би Би Си, че " изказванието от преди 56 години е погрешно и това ще бъде мощно отстоявано ".

Носителят на Нобелова премия, в този момент 80-годишен, е упрекнат в обезчестяване, нанасяне на телесна щета, нелегално задържане и причиняване на прочувствен стрес.

Обвинителката, която в този момент е на 68 години и живее в щата Кънектикът, се разпознава единствено с буквите JC.

Тя твърди, че артистът й е предизвикал „ тежки психически увреждания и прочувствени контузии “ и търси обезщетение и правосъден развой.

Според дамата Дилън е правил „ грабителски, полови и противозаконни дейности “, за които се твърди, че той е осъществил „ съзнателно без нейно единодушие “.

Тя твърди, че е претърпяла „ тежък душевен дистрес, тъга, оскърбление и позор, както и стопански загуби “.

Искът е подаден в петък във Върховния съд на Ню Йорк според държавния Закон за децата жертви. Документите са подадени ден преди затварянето на краткотраен юридически " прозорец, гледащ обратно " в Ню Йорк, който разрешава да се подават обвинявания тормоз в предишното.

Дилън - чието рождено име е Робърт Алън Цимерман - е продал повече от 125 милиона албума по целия свят по време на кариера, траяла шест десетилетия. Едни от най-известните му песни са Blowin` In The Wind и The Times They Are a-Changin`.

През 2016 година носителят на „ Грами “ и „ Оскар “ получава Нобелова премия за литература, като става първият създател на песни, спечелил влиятелната премия. Той беше награден и с президентския орден за независимост през 2012 година от тогавашния президент Барак Обама.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР