Срещнах се в Гоце Делчев с протестиращи тютюнопроизводители от Сатовча,

...
Срещнах се в Гоце Делчев с протестиращи тютюнопроизводители от Сатовча,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Цялата данъчна и осигурителна политика на правителството е удар върху най-бедните и слабите

Срещнах се в Гоце Делчев с протестиращи тютюнопроизводители от Сатовча, Гърмен, Хаджидимово и Гоце Делчев. Те сложиха въпроса за готвеното от държавното управление нарастване от 340 на 560 лева за самоосигуряващите се тютюнопроизводители. Това написа във фейсбук водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„От тютюна не можеш да станеш богат. Ние едвам си устояваме фамилиите. Това е невероятно нарастване за нас ”, обявиха хората.

“БСП за България ”, както и предходната година, няма да поддържа това предложение на държавното управление. Цялата им данъчна и осигурителна политика е удар върху най-бедните и слабите. Въвеждат налог върху старите коли. Кой ще го заплаща – най бедните хора, които не могат да си разрешат нова кола. Натоварват вас с нови осигуровки – отново бедните“, написа още тя.

„Докато бях народен представител от Благоевград, знаете че бях с вас по нивите, на мнозина от вас съм била в домовете, познавам фамилиите ви и знам с какъв непосилен труд си изкарвате прехраната. Тютюнопроизводителите се оплакаха от компаниите, които им извиват ръцете и изкупуват тютюна на ниски цени. Отгоре на това не го плащат“, споделя още Нинова.

„Има неуреден тютюн от 2016 година Правителството не се интересува по какъв начин живеем. Години наред държавните управления на Борисов организират политика на заличаване на този бранш, който е печеливш за България. От него освен влизат над милиард в бюджета, само че се устоят фамилиите на стотици хора ”, споделиха още присъстващите.

„Никога няма да приема политика, с която се убива нещо положително за хората и страната, а вие да сте принудени да напускате страната и да ходите да берете тютюн в Гърция. Поемам ангажимент проблемите на тютюнопроизводителите да бъдат сложени за решение от трибуната на парламента“, оповестява Нинова.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР