Срещите на поколенията на българския баскетбол ще продължат и през

...
Срещите на поколенията на българския баскетбол ще продължат и през
Коментари Харесай

Срещите на поколенията в баскетбола продължават

Срещите на поколенията на българския баскетбол ще продължат и през лятото. След като на 21-и февруари централата събра в „ Арена Ботевград “ болшинството от легендите, играли на огромни конгреси – олимпийски игри, международни и европейски шампионати през февруари за мъже, в този момент родната федерация готви специфичен празник и за звездите, славили България на огромни женски конгреси.

Женският баскетбол е перлата във към този момент 100-годишната история на българския баскетбол. България дебютира на Европейско състезание през 1952-ра година с четвърто място. След това националният ни тим печели цели 13 медала на огромни шампионати.

Върхът са бронзовите медали от Олимпийските игри в Монреал през 1976 година и сребърните медали от Игрите в Москва през 1980 година.

БФБаскетбол кани всички състезателки, взели присъединяване на Европейски и Световни шампионати и Олимпийски игри на 17-и август, събота, в 17 часа, в зала „ Универсиада “!

Те ще бъдат наградени за заслугите си към родния баскетбол по време на мача България – Северна Македония от Европейското състезание за девойки до 16 години, хазаин на което е София.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР