Срещите на ГЕРБ-СДС с политическите групи в търсене на подкрепа

...
Срещите на ГЕРБ-СДС с политическите групи в търсене на подкрепа
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС се срещна с Възраждане

Срещите на ГЕРБ-СДС с политическите групи в търсене на поддръжка за кабинет с първия мандат не престават и през днешния ден. Днес те се срещнаха с представители на " Възраждане ".



" Наясно сме с Вашите тези за това, че сте декларирали доста от дълго време, че само и единствено бихте подкрепили държавно управление с мандат на " Възраждане " и не бихте подкрепили нито една друга политическа мощ в границите на 49-ия парламент. Наясно сме, обаче, и с обстоятелството, че в този момент отговорността пред всички нас е доста сериозна, тъй като в случай че не реализираме базов консенсус по някои тематики, които са част от, съгласно нас, целите на България, то единственият метод да продължи да работи 49-тият парламент е вероятно опцията за реализация на трети мандат, а най-като че ли несъмнено наподобява провеждането на шести предварителни парламентарни избори ", сподели Десислава Атанасова, ръководител на на ПГ на ГЕРБ-СДС.



" Ние няма да подкрепим за следващ път държавно управление, било то излъчено от ГЕРБ или от други политически сили, не е просто самоцел. Не е просто, тъй като личностно не харесваме някого или просто тъй като сме решили по този начин да го играем на инат на всички или на всичко. Напротив от самото начало ние приказваме само и единствено за политики. През цялото време, когато става дума диалози за държавно управление, тъй като и в предходния парламент бяхме канени да се включим в съдружно ръководство в 47-то Народно събрание, също бяхме канени да се включим в съдружно ръководство, през цялото това време ние сме поставяли едно-единствено нещо - съответни политики, които желаеме да се осъществят от изпълнителната власт ", сподели Цончо Ганев от " Възраждане ".



Снимки: Десислава Кулелиева

Вчера още преди началото на диалозите водачът на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж съобщи, че коалиция с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия няма да има. По време на извършените диалози стана ясно, че Движение за права и свободи изключват поддръжка за кабинет с втория мандат, а Българска социалистическа партия и ГЕРБ-СДС откриха близки линии във връзка с плануваните политики в програмата на ГЕРБ-СДС.

Очаква се, макар обтегнатите връзки, да бъдат извършени диалози и с представители на ПП-ДБ.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР