Срещи с кметове, земеделски производители, охранителни фирми, провеждане на полицейски

...
Срещи с кметове, земеделски производители, охранителни фирми, провеждане на полицейски
Коментари Харесай

Обсъдиха охраната на селскостопанската продукция в Монтана

Срещи с кметове, аграрни производители, охранителни компании, осъществяване на полицейски интервенции са част от подхванатите ограничения от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Монтана за опазването на селскостопанската продукция
В осъществяване на мероприятията, планувани за ограничение и попречване на незаконни похищения и палежи на селскостопанска продукция, през месец май чиновниците на полицията в Монтана са провели 50 срещи с кметове, 35 срещи с представител на аграрни кооперации и аграрни производители и 2 срещи с частни охранителни компании. На тях са разисквани ограниченията и методите за защитата на складовите бази, в които се съхранява продукцията. От старта на акцията в полицейската дирекция са регистрирани 3 обири на 160 кг люцерново семе в село Добри Дол. Извършителите са открити, а суровината върната на притежателя. През май Районно ръководство - Лом обяснява спор за непозволено прилагане на аграрни парцели в село Сталийска махала.
И тази година дейностите по запазване на публичния ред и противодействието на престъпността в земеделските региони се реализират от екипи на Зонално Жандармерийско Управление- Монтана, Граничен Полицейски Участък - Чипровци и 4-те Районни ръководства в региона. Полицейските дежурства правят обходи на земеделските територии в дребните обитаеми места и вилни зони, а полицейските инспектори инструктират полските пазачи, ангажирани с защитата от кметовете по места.
Специализирана полицейска интервенция с присъединяване и на други контролни органи е извършена през май на територията на област Монтана. В хода на акцията са осъществени инспекции на 233 пътни транспортни средства, санкционирани са 28 извършители на ЗДвП. Продължава засиленият надзор на извънгабаритната земеделска техника и прикачения към нея инвентар и ремаркета, обозначаването им със светлинна сигнализация и светлоотразителни детайли, както и съществуването на нужния брой съпроводителни коли. Полицейските екипи наблюдават и за опазването на околната среда от всички участници в придвижването по пътищата и за укрепването на транспортираните товари.
11 аграрни кооперации, хранилища и други обекти в района, 2 компании, търгуващи със селскостопанска продукция и 13 лица от престъпния контингент, склонни към осъществяване на икономически закононарушения, са тествани още през предходния месец. До края на акцията по запазване на селскостопанската продукция ОДМВР Монтана е възнамерявала още взаимни инспекции с органите на Министерство на земеделието и храните, Комисия за отбрана на потребителите, Изпълнителна организация по горите, Държавна комисия за стокови тържища и борси и Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР