Срещи, ротации, работни групи, програми - това е добре, ако

...
Срещи, ротации, работни групи, програми - това е добре, ако
Коментари Харесай

Политолог: Шансът за предсрочни избори е по-висок от този за правителство

" Срещи, ротации, работни групи, стратегии - това е добре, в случай че служи за улеснение на търсене на общ път за сформиране на кабинет. Но това все повече стартира да наподобява на избавително търсене по какъв начин да се удавят проблемите в организации, в процедурни хватки ". 

Това сподели пред политологът Цветанка Андреева. 

И добави, че не е неосъществим кабинет - с ясно декларирана партийна поддръжка сред първите и вторите. 

" В Народното събрание евро-атлантизмът има гневни съперници в реториката на " Възраждане " и Българска социалистическа партия. Опозицията е налице. Евро-атлантическият консенсус не се случва, само че това не значи, че не съществува ". 

В предаването " Нещо повече " политологът акцентира, че когато се приказва за партньорство с ГЕРБ, методът би трябвало да е по-уверен, тъй като това ще е равноправно партньорство. 

Според нея, ако българските политици не са в положение да изпълнят със смисъл изпълнителната власт, то тогава кой им дава право да пипат в правосъдната власт. 

По думите ѝ шансът или неуспехът за сформиране на държавно управление ще бъдат напълно в ръцете на парламентаристите. 

" Отиваме към избори. Колкото по-неясни стават структурата и дебатът, колкото повече се уголемяват групите, лидерските срещи, толкова повече отиваме към следващите предварителни избори. Шансът за предварителни избори е по-висок от шанса за кабинет ". 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР