Срещата за Западните Балкани е знакова. От повече от 10

...
Срещата за Западните Балкани е знакова. От повече от 10
Коментари Харесай

ГЕРБ: Срещата за Западните Балкани е знакова

Срещата за Западните Балкани е знакова. От повече от 10 година не се говореше по този въпрос, макар, че те и географски и цивилизационно са част от Европа. Заслугата за всичко това е на българското държавно управление. Това съобщи Христо Гаджев от ГЕРБ в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Според съперника му Българска социалистическа партия Петър Витанов в последните години присъединението към Европейски Съюз става все по-трудно. „ Постоянно се слагат нови и нови условия. Ако не се извърши даже едно се стопира процеса “.

„ Това не е плод толкоз на българското държавно управление, колкото на европейската обстановка. Този район е обект на политика от доста страни, по тази причина България не е мотора и генератора на тези процеси “, безапелационен беше представителят на опозицията.

Колегата му от ГЕРБ му подсети, че европейската интеграция става факт по време на българското председателство. „ Опозицията е в правото си да не признава нито един триумф “.

„ Ние се възползвахме, само че действахме ситуитивно, а не поредно “, сподели Витанов.

Въпреки това от Българска социалистическа партия считат, че интеграцията на Западните Балкани е вярна политика всъщност и би трябвало да се възползваме от нея. Западните Балкани са приоритет и би трябвало да се възползваме оптимално “.

„ България съумя да го наложи като дневен ред по време на европредседателството ни “, акцентира Гаджев.

„ Интеграцията на този район дава сигурност, непоклатимост и разцвет “, съгласни са от Българска социалистическа партия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР