Срещата в американското посолство беше рутинно изпращане на съветник, не

...
Срещата в американското посолство беше рутинно изпращане на съветник, не
Коментари Харесай

Вигенин и Митов след закуска с Херо Мустафа: Съставянето на кабинет не е обсъждано в US посолството

Срещата в американското посолство беше рутинно изпращане на консултант, не е обсъждан кабинет - тази позиция застъпиха зам.председателят на Народно събрание Кристиан Вигенин и зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, които тази заран ненадейно за водачите си се озоваха в американското посолство на закуска при дипломат Херо Мустафа. Появи се информация, че на закуската е обсъждан бъдещия кабинет в България, след признанията на вицепремиера Асен Василев за напън от непознати посолства за формулата на новото държавно управление - да бъде с евроатлантическа устременост.

Съставянето на кабинет е отговорност на партийните водачи и то не може да бъде обсъждано в непознати посолства.

Тази позиция на заместник-председателя на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин бе разпратена до медиите, откакто по-рано през днешния ден се появи информация за среща в американското посолство с български политици.

Ето цялостното изказване на Вигенин:

“Във връзка с изявления в медии, съгласно които на среща в посолството на Съединени американски щати зад тила на партийните водачи е коментиран предстоящ кабинет, декларирам, че това категорчино не дава отговор на истината.

Става въпрос за рутинна среща, на която беше изпратен досегашният политически консултант на посолството Марк Норбърг и беше посрещнат новият Арън Коуп. На срещата участваха отговарящите за външната политика на парламентарно показаните партии.

Не са обсъждани въпроси, свързани с образуването на кабинет. Подобни въпроси от националната политика не може да са предмет на полемика в непознати посолства.Отговорността за съставянето на бъдещия кабинет е на водачите на партиите, при съблюдаване на конституционните процедури и при цялостна бистрота пред жителите.”

Същата позиция застъпи и зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, който призна за срещата при Херо Мустафа, само че отхвърли да е обсъждан нов кабинет.

Български политици - представители на парламентарно показани политически сили, са взели участие в среща, проведена от американския дипломат Херо Мустафа. На нея не е обсъждано основаването на ново държавно управление с евроатлантическа устременост, съобщи за БНР Даниел Митов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР