Срещата с руския президент Владимир Путин може да е най-лесната

...
Срещата с руския президент Владимир Путин може да е най-лесната
Коментари Харесай

Тръмп допусна, че срещата с Путин може да е най-лесната от европейската му обиколка

Срещата с съветския президент Владимир Путин може да е най-лесната за американския държавен глава Доналд Тръмп, откогато стартира европейската му обиколка тази седмица.

Това допусна самият Тръмп дни преди идната среща в Хелзинки на 16 юли, когато ще се организира първият диалог сред двамата в двустранен формат, откогато президентът на Съединени американски щати пое поста през януари предходната година.

На конференция преди отпътуването за Англия, след срещата на върха на НАТО в Брюксел, президентът сподели, че възприема Москва като съперник, а не като зложелател. Попитан дали Путин може да бъде опасност, той сподели: " Не желая да е (заплаха) и по тази причина ни е НАТО... Дали ми е зложелател? Не ми е зложелател... Надявам се някой ден да ми бъде другар. Просто не го познавам доста добре. "

Разговорите сред двамата президенти дни след срещата на алианса тормозят някои западни сътрудници поради опцията Тръмп да направи отстъпки от основни кардинални американски позиции пред Путин.

Тръмп добави, че измежду тематиките, които ще разисква с Путин, ще са въпроси, свързани с контрола на оръжията, опцията за нов Договор за стратегическите настъпателни оръжия (СТАРТ), хипотетичната интервенция в президентските избори в Съединени американски щати и интернационалната политика. " Искаме да намерим (решения) за Сирия. Ще приказваме за интервенция (в изборите)... Ще приказваме за Украйна ", сподели още Тръмп.

" Нечестна конкуренция "

Междувременно Кремъл реагира на предходни мнения на Тръмп за съветския газ (президентът сподели, че Германия е подвластна от Русия в енергетиката) и сътвори капацитет за нова тематика на срещата. Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков упрекна Тръмп, че се пробва да тормози Европа, с цел да я принуди да купува американски полутечен газ.

Песков добави, че изказването на Тръмп е симптом на " нечестна конкуренция " и знак за ескалация на акцията в Съединени американски щати за понижаване на съветските газови доставки в Европа и заместването им с продукцията на американския енергиен бранш. " Що се отнася до зависимостта на Германия (от Русия) като максимален покупател на газ, не можем да се съгласим с тази позиция ", добави Песков.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (783)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР