Срещата с културата ни дава мъдрост, смелост, памет, визия. Културата

...
Срещата с културата ни дава мъдрост, смелост, памет, визия. Културата
Коментари Харесай

Хоризонти 2023: Културата създава големите идеи, бизнесът ги осмисля

" Срещата с културата ни дава мъдрост, храброст, памет, визия. Културата основава огромните хрумвания, бизнесът ги осмисля, ползва и с помощта на тях се движи; в посока напред и сътворяваме нови хоризонти. Отговорният бизнес има и задачата да се бори с отчужденията в обществото. Културата са нашите инстинкти, ориентирани по един единствен път. Въпросът е, че ние би трябвало да знаем какъв е този път и накъде ни води. Важно е да изберем посоката напред, само че и посоката нагоре, с цел да можем да забележим общото, огромното и световното. Само с взор от горната страна можем да чертаем верните направления и да градим духовни хоризонти, които да ни изпълват със смисъл. И там отвисоко ще разберем, че връщането ни към онази права линия има смисъл. С тези думи на режисьора Виктор Божинов беше открита втората визионерска галавечер на списание " Мениджър ", която се провежда под патронажа на президента на Република България. Тази година събитието беше под надпис " Култура и развито общество: Как подпомагането и вложението в просвета повлиява върху развиването на бизнеса и обществото като цяло ". 

Поздравителен адрес от президента Румен Радев прочете икономическият му консултант Диляна Славова. " Удоволствие е и тази година да бъда патрон и да ви поздравя във връзка годишната среща " Хоризонти ". Поздравявам екипа на списание " Мениджър " за организирането на галавечерята " Хоризонти ". Събитиеото е напът да се трансформира в тардиционна визионерска среща на бизнеса в страната, която всяка година обрисува насоките за ролята на културата и мястото на бизнеса в нашето общество. Културата има водещо значение за развиването на обществото. Невъзможно е да бъде реализиран действителен напредък, в случай че той има само материални императиви и липсва блян към постигането на баланс сред технологиите и духовните достижения. Този баланс е извънредно значим през 21 век, с цел да сме сигурни, че бързият софтуерен напредък ще бъде употребен само за хуманни цели и в интерес на хората и обществата, а не в тяхна щета. Иновациите са неделима част от културното завещание. Днес България може да се гордее със своите млади новаторско мислещи хора. Не би трябвало да забравяме, че най-големият капацитет на страната да притегля задгранични вложения са надарените и образовани младежи. Когато вие, представителите на бизнеса инвестирате в образованието, го вършиме в името на бъдещето на вашия бизнес, тъй като той не може да се развива без екип от високо квалифицирани фрагменти. А единствено богатата интелектуална просвета може да основава нови хрумвания и нововъведения и да ражда нови софтуерни решения за бизнеса и обществото ", се показва в приветствения адрес от президента Румен Радев. 

" За следващ път слагаме културата като й и даваме заслуженото значение на основен мотор на гражданското развиване на модерното общество. Като медия ние продължаваме да работим за консолидираното и поддръжката на бизнеса, в провеждането на планове и събития, имащи трансформационно значение за културното наличие. Ние знаем, че културата играе роля за постигането на такова качество на живот, която прави обособения жител просветена, пълноценна, свободна персона.  Културата е разбиране, честен справочник. Културата развива и притегля гения и разпростира човешкия подем. Затова към този момент 25 години като издатели ние продължаваме да работим за развиването на връзките сред бизнеса, културата, институциите и обществото ", сподели Александра Мирчева – ръководител на Съвета на шефовете на " ВМ Финанс Груп "  и издател на списание " Мениджър ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР