Срещата с българите в Гърция е един от най-важните моменти

...
Срещата с българите в Гърция е един от най-важните моменти
Коментари Харесай

Радев: Отличните ни отношения с Гърция се дължат и на активната българска общност

Срещата с българите в Гърция е един от най-важните моменти в моята аудиенция, тъй като вие сте измежду главните предпоставки и допринасяте за това българо-гръцките връзки да бележат очевиден напредък в последните години “. Това съобщи президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила в посолството ни в Атина на среща с представители на българската общественост в Република Гърция.

В срещата участваха представители на локалните български сдружения, преподаватели, лекари, културни дейци, десетки наши сънародници. Държавният глава благодари на нашите сънародници, изпълнили до краен лимит залата в посолството, за тяхната родолюбива активност.

„ Вие обединявате старания и създавате културно-просветни сдружения, учебни заведения, медии и по този начин се грижите за най-важното – нашите деца в Гърция да порастват като българи, да резервират нашия фолклор, обичаи и съзнание “, съобщи президентът Румен Радев.

„ Информиран съм и за вашите проблеми, с които се сблъсквате в всекидневието си “, уточни още президентът и увери сънародниците ни, че българските институции работят за възстановяване на своята работа с българската общественост в Гърция.

Президентската администрация деликатно следи процеса по издаване на българско поданство, акцентира още Румен Радев и добави, че е подготвен да поддържа родолюбивите самодейностите на нашите сънародници в Гърция.

Българите в Атина сложиха пред президента Радев редица въпроси като ускорение на процеса по придобиване на българско поданство на децата от смесени бракове, споразумяване на осигурителните права на работещите в Гърция, даването на постройка за културна самоинициатива на българските сдружения, усилване на поддръжката за българските учебни заведения и детски градини. По-рано денем президентът Радев организира среща с кмета на Атина Георгиос Каминис, на която също са били разисквани въпроси, свързани с българската общественост в гръцката столица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР