Срещата от четвъртия квалификационен кръг в турнира за ФА Къп

...
Срещата от четвъртия квалификационен кръг в турнира за ФА Къп
Коментари Харесай

Мач в Англия беше прекратен заради расистки скандирания

Срещата от четвъртия квалификационен кръг в шампионата за ФА Къп в Англия сред " Харингей Бороу " и " Йолвил " беше прекъсната в 60-ата минута поради обидни викания на расистка основа.

Само дни откакто мачът на националния отбор на Англия против България в София беше спиран два пъти поради сходни подвиквания от трибуните, футболната асоциация на Острова трябваше да приключи срещата, играна в Лондон.
Маймунските звуци, поради които мачът с Англия беше пресечен (ВИДЕО) "Ройтерс " популяризира фрагменти, на които ясно се чуват подвикванията от трибуните
В 64-ата минута мениджърът на " Харингей Бороу " реши да изкара тима си от терена, откакто вратарят Валери Дъглас Пайетат, на който му предстоеше да пази осъществяване на дузпа, се оплака от неприятни викания по негов адрес от агитката зад вратата, както и хвърляни към него бутилки и храчене.

Защитникът Коби Роу опита да отбрани своя съотборник, само че и той стана жертва на расизъм.

Веднага измежду публиката влезе защита, с цел да разпознава от кое място идват неприятните викания.

" Нямаше метод да оставя това да продължи. Не ми пука дали ще ме санкционират ", съобщи треньорът на " Харингей Бороу ".

The players of both sides return to the pitch as a show of solidarity. #YTFC pic.twitter.com/yAlV44MYrf
— Yeovil Town FC (@YTFC) October 19, 2019

След като пристрастеностите към терена се смириха, двата отбора излязоха още веднъж дружно, с цел да покажат взаимност в този миг, само че срещата по този начин и не се доигра.

Множество организации, които се борят с расизма по време на спортни прояви на Острова, осъдиха дейностите на почитателите на " Йолвил " и опазиха играчите на противниковия отбор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР