Срещата не седемте водещи икономически нации потвърди, че в търговската

...
Срещата не седемте водещи икономически нации потвърди, че в търговската
Коментари Харесай

Роберту Азеведу: Световната икономика е в опасност


Срещата не седемте водещи стопански народи удостовери, че в комерсиалната политика съществуват съществени различия. Винаги е тъпо, когато изпускаш опцията да отстраниш недоразуменията.

За да спрем световната комерсиална война, би трябвало да подкрепим разговора. Ако и отсега нататък не беседваме един с различен, ситуацията неизбежно ще се изостри. Враждебността измежду сътрудниците от Г-7 в действителност е доста огромна. За това би трябвало да внимаваме атмосферата на идната среща да не бъде нарушена, а да бъде продуктивна. Ако политическите водачи не останат градивни, тогава международната стопанска система и нашите жители ще пострадат мощно от това.

Световната стопанска система е в заплаха. Ако ситуацията в международната търговия продължи да се изостря, тогава ни заплашва международна криза. И ние към този момент виждаме признаците за това. Процесът на спад към този момент е почнал. Тези признаци се демонстрират в сдържаността, която демонстрират фирмите при вложенията и в покупките. Този развой ще се усили, в случай че комерсиалната война продължи. Нито една страна няма да бъде пощадена от комерсиалната война.

Съединени американски щати обосноваха въвеждането на наказателните мита със опасност за националната им сигурност. Това е много извънредно. Членовете на СТО не би трябвало да употребяват сходен мотив при всеки комфортен случай. Всяка страна е свободна да приказва за своите ползи на сигурност, само че, оставайки в избрани граници.

Либерализацията на търговията постоянно е нещо положително. Правителствените и държавните глави постоянно би трябвало да развиват тази концепция... Знаем, че международната търговия не е идеално уравновесена. Много страни считат, че би трябвало да подобрят своето състояние. Ние в СТО сме на мнение, че всички ще завоюват, в случай че комерсиалните ограничавания бъдат сведени до най-малко.

Винаги има няколко аргументи за нарушаването на комерсиалния баланс сред страните. И тук не става дума единствено за митата, само че и за конкурентоспособността, валутните курсове или националната икономическа политика на всяка обособена страна. По тази причина политиката в региона на търговията не би трябвало да се ориентира единствено на комерсиалните дефицити. /БГНЕС

-----------

Роберту Азеведу, бразилски посланик, който от 2013 година оглавява Световната комерсиална организация /СТО/. Анализът е част от негово изявление за водещото немско бизнес издания „ Ханделсблат “.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР