Срещата на високо равнище в Париж през следващата седмица предлага

...
Срещата на високо равнище в Париж през следващата седмица предлага
Коментари Харесай

Световната банка: Можем да се борим с глобалното затопляне и без САЩ

Срещата на високо ниво в Париж през идната седмица предлага късмет за съответен прогрес в битката против световното стопляне, даже без поддръжката на Доналд Тръмп, съобщи президентът на Световната банка Джим Йонг Ким. " Това, което прави тази среща на върха друга, е, че това не е просто още едно политическо съвещание на високо ниво ", сподели той пред кореспонденти, съобщи БГНЕС. " Това ще сплоти групи от хора, които нормално не се събират, изключително когато приказваме за проблемите на климата. "

Срещата на върха " Една планета ", проведена от Франция, Организацията на обединените народи и Световната банка, събира към 4000 участници и 800 организации, с цел да изследва методите за финансиране на планове в региона. Две години след подписването на Парижкото съглашение за климата, както и шест месеца откакто Тръмп излезе от него, диалозите ще продължат без върховен представител на американската администрация. Все отново доста американски длъжностни, частни лица и групи ще бъдат там и ще останат ангажирани с решаването на казуса. Сред присъстващите ще бъде някогашният губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер и някогашният кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, чиято фондация оказва помощ за финансирането на срещата на високо ниво.

Джим Йонг Ким съобщи още, че финансирането ще бъде от основно значение, защото Международната организация по енергетика пресметна, че ще коства 3,5 трлн. $ годишно през идващите 30 години да се ограничи повишението на световните температури. Световната банка даде обещание да усили финансирането си за такива планове с 28% до 2020 година Тази година тя е отделила 13 милиарда $ за повече от 200 начинания, свързани с климата.

Между 2011 година и 2016 година 63 милиарда $ бяха вложени допълнително от 1000 плана, с цел да се помогне на страните да се приспособят към световното стопляне или да смекчат неговото влияние. Френският президент Еманюел Макрон разгласи идната среща на високо ниво предишното лято, с цел да даде нов подтик на битката против изменението на климата, след решението на Съединени американски щати да се отдръпват от Парижкото съглашение.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР