Срещата на върха на ООН по въпросите на климата в

...
Срещата на върха на ООН по въпросите на климата в
Коментари Харесай

Срещата за климата в Мадрид - пълно фиаско

Срещата на върха на Организация на обединените нации по въпросите на климата в Мадрид е пред неуспех, откакто договарянията сред страните ги оставиха по-разделени от всеки път за това по какъв начин да се борят с световното стопляне, оповестява Агенция Франс Прес, представена от "Фокус ".

Дипломати от богатите народи, разрастващите се колоси и най-бедните страни в света - всеки по лични аргументи - се оказаха отговорни за неналичието на проектоспоразумение, показано от домакина Чили след несполучливия опит да се създаде обща позиция.

Изправени пред предизвестия от науката, рисковото време, влошено от климатичните промени и седмични стачки на милиони младежи, договарянията в Мадрид се оказаха под напън да изпратят явен сигнал, че държавните управления са подготвени да удвоят напъните си за оправянето с рецесията.

Но 12-дневните диалози, към този момент от дълго време надвиши всевъзможни периоди, се отдалечиха още повече от тази цел в събота.

"Изглежда, че ние вървим обратно по въпроса за упоритостта, когато би трябвало да призоваваме за важен скок в другата посока ", съобщи пратеникът за климата на Маршаловите острови Тина Стейдж.

"Трябва да се прибера у дома и да виждам децата си в очите и да кажа, че имаме резултат, който ще подсигурява тяхното бъдеще и бъдещето на всички наши деца ", добави тя.

Ветераните наблюдаващи на договарянията за климата от Организация на обединените нации бяха смаяни от безизходицата съвсем 24 часа след приключването на договарянията.

"Никога не съм виждал такава разлика сред това, което науката изисква и хората по света изискват, по отношение на това, до което водят договарянията за климата ", съобщи за организацията Алден Майер, шеф на тактиката и политиката в Съюза на загрижените учени.

Съгласно Парижкото съглашение страните се споразумяха през 2015 година да работят за ограничение на световните покачвания на температурата до "доста под " два градуса по Целзий посредством поредност от обещания за доброволни дейности, които би трябвало да се усилват с времето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР