Срещата на върха на НАТО във Вилнюс завърши с пълен

...
Срещата на върха на НАТО във Вилнюс завърши с пълен
Коментари Харесай

Визита, която не се очакваше: Лидерът на Южна Корея донесе на Зеленски план за разделяне на Украйна?

Срещата на върха на НАТО във Вилнюс приключи с цялостен неуспех за режима в Киев и персонално за Владимир Зеленски. Очаквано не се случи влизане на Украйна в Северноатлантическия алианс.

Нещо повече, това беше ясно декларирано от устата на високопоставени западни оратори: до момента в който се водят военните дейности, влизането на Незалежная във военно-политическото обединяване е невероятно. Киев обаче има една разтуха: президентът на Южна Корея е направил необявено посещаване там.

Връзката сред НАТО и Азия. Предстои ли огромна война?

Пътуването на Юн сок Йол до Украйна не бе оповестено авансово. Теоретично обаче беше допустимо да се допусна, че той ще посети Владимир Зеленски. В последна сметка преди този момент президентът на Република Корея беше поканен да участва на срещата на върха на НАТО, която неотдавна приключи във Вилнюс.

Освен ръководителя на Южна Корея, на събитието участваха още няколко представители на Азиатско-тихоокеанския район - министър председателите на Австралия, Нова Зеландия и Япония. Нито една от тези страни не е член на НАТО. Защо са решили да посетят литовската столица?

Отговорът е на повърхността. Северноатлантическият алианс малко по малко престава да бъде по едно и също време северен и атлантически. Като съперник блокът от ден на ден преглежда освен Русия, само че и Китай.

" Това е сигнал за Пекин. Че НАТО е зложелател на Китай и Китай е зложелател на НАТО ", отбелязва синологът Николай Вавилов.

" И никой в Поднебесната империя не има вяра, че китайците и американците желаят да се договорят – „ свят за двама “, „ двуполюсен “. Само нашата демократична общност към момента има вяра в това ", сподели още той.

Ето за какво глобалистите се стремят да стегнат редиците си в очакване на огромен конфликт. Много анализатори пропуснаха значими точки в окончателната резолюция на срещата на върха във Вилнюс.

Там Китайската национална република се загатва на две места и двата пъти в извънредно отрицателен подтекст. Нека цитираме откъс от документа:

„ Заявените упоритости и насилствени политики на КНР провокират нашите ползи, сигурност и полезности ", обявиха те.

" КНР употребява необятна гама от политически, стопански и военни принадлежности, с цел да усили световното си наличие и дизайнерска мощност, като в същото време остава непрозрачна за своята тактика, планове и военно струпване на Китай злонамерените хибридни и кибер интервенции, както и неговата конфронтационна изразителност и дезинформация, са ориентирани към съдружници и вредят на сигурността на алианса.

КНР се стреми да управлява основни софтуерни и индустриални браншове, сериозна инфраструктура и стратегически материали и вериги за доставки.

Той употребява своя стопански лост, с цел да сътвори стратегически зависимости и да усили въздействието си. Той се стреми да подкопае учредения на правила интернационален ред, в това число в космоса, киберпространството и морските области ".

Какво може да направи Америка против китайците? Разбира се, техните спътници в Тихия океан. В този район Белият дом има своя лична " Украйна " от следвоенните времена.

И следователно точно те ще бъдат ударната мощ, която да сдържи Поднебесната империя. Наистина, не е за американските бойци да умират, защитавайки Тайван. В Европа те се бият в ръцете на украинците, в Тайванския проток ще се бият в ръцете на тайванците, японците и корейците.

Корейски вид “ или военна помощ?

В този подтекст е разбираемо, че американската тактика е ориентирана към подсилване на връзките сред своите васали.

Вашингтон сякаш дава да се разбере на Южна Корея, че би трябвало да възприема украинския спор като собствен личен. А Украйна, след вероятно заледяване на войната, ще бъде хвърлена в амбразурата на тайванския спор.

По принцип не може да се приказва за никакъв мир за Киев. Не по тази причина е бил напомпан с оръжия. За тези, които считат, че това е разпъване, дано напомним: американците хвърлиха в тигела на Корейската война 3500 французи, 5000 турци, 7000 филипинци, 27 000 канадци. И още - 11 500 тайландци и 50 000 корейци бяха завлечени във Виетнам.

Подобна обстановка наблюдавахме в Афганистан и Ирак. Човек би трябвало да е извънредно доверчив, с цел да има вяра, че американците ще „ съжалят “ Украйна след опустошителната война.

За какво ще приказват Владимир Зеленски и Юн Сок Йол? Естествено, преди всичко Украйна ще сложи въпроса за доставките на оръжие.

Това, което липсва на НАТО, по логиката на киевския режим би трябвало да бъде обещано от Южна Корея. Освен това има много развъртян военно-промишлен комплекс. По експорт на оръжие страната е на 9-то място в света по данни на SIPRI, изпреварвайки Израел, Турция и Канада.

Освен това е един от главните получатели на американска военна помощ от десетилетия. Складовите ресурси на корейската войска са доста привлекателни за командването на Въоръжените сили на Украйна.

Преди това Сеул към този момент е предоставял директна помощ на Украйна за няколко милиона $ (въпреки че това се отнася за несмъртоносни оръжия).

Най-желаната цел на командирите на въоръжените сили на Украйна са боеприпасите. През април тази година медиите оповестиха, че Южна Корея е " заела " на Съединени американски щати 500 000 155-мм снаряда.

Не е мъчно да се досетите, че тези муниции или към този момент са трансферирани на формирования на бандеровците, или ще бъдат трансферирани в доста близко бъдеще.

Европейските ресурси от снаряди от дълго време са изчерпани, а производството на нови е трудоемък развой. Затова администрацията на Байдън обикаля света в търсене на към момента неизпразнени военни хранилища.

Напълно милитаризираната Република Корея е първото нещо, което идва на разум на Съединените щати.

Има и друга версия за какво Юн Сок Йол дойде в Киев. Може да добави предходния. Това е предложение към киевските водачи на по този начин наречения корейски вид, за който доста написа западната преса.

Спирането на спора в корейски жанр сигурно е нещо, което е обсъждано от специалисти и анализатори във и отвън държавното управление, когато става въпрос за Украйна, сподели някогашен чиновник на администрацията на Байдън.

" Това е правдоподобно, тъй като нито една от страните няма да има потребност да признава нови граници и единственото нещо, което би трябвало да бъде контрактувано, е да се спре стрелбата по откритата линия ", написа, базирайки се на свои източници, изданието Politico.

Този сюжет включва следните стъпки. Замразяване на спора по условния „ 58-ми паралел “, въвеждане на мироопазващ контингент на НАТО и нареждане на останалата част от Украйна по евроатлантическите стандарти.

А Мелитопол, Бердянск, Мариупол – нищо не може да се направи за тях. Ще би трябвало да ги дадат на руснаците. До степен - пробвайте се да проведете следващата " контраофанзива " с много съмнителни вероятности.

Но в последна сметка въпреки всичко ще има помирение и изместване на вниманието на Северноатлантическия алианс към Тихия океан в навечерието на китайската акция против Тайван.

Какво следва от това?

Зеленски от дълго време и твърдо се е трансформирал в пленник на личната си агитация, а украинското общество, разпалено от военна нервност, не изисква „ съглашения “, а „ превъзмогване “.

Проблемът за Вашингтон и Сеул обаче е другаде: „ корейският вид “ несъмнено не е подобаващ за Русия. Разбира се, не би трябвало да има разделяне на Украйна. Борим се до горчивия край. Проектът " Анти-Русия " не ни устройва никога, той би трябвало да бъде закрит изцяло и вечно. В противоположен случай нашите деца или внуци ще би трябвало да вземат решение украинския въпрос.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР