Срещата на върха на лидерите на Европейския съюз през следващия

...
Срещата на върха на лидерите на Европейския съюз през следващия
Коментари Харесай

Меркел: Декемврийската среща на върха ще бъде ключова за бюджета на ЕС

Срещата на върха на водачите на Европейския съюз през идващия месец ще бъде от основно значение при определянето на решението, което ще разреши приемането на и на фонда за възобновяване от коронавирусната рецесия макар възраженията на Полша и Унгария, съобщи в понеделник немският канцлер, оповестява Ройтер, представена от БНР.
" Надявам се и най-малко се опитваме да намерим решение, защото това ще бъде доста значим сигнал. За страдание не мога да оповестя, че задачата е изпълнена, макар че бих желал да го направя ", уточни тя.
 Орбан: Бюджетът на Европейски Съюз и върховенството на закона са обособени неща Орбан: Бюджетът на Европейски Съюз и върховенството на закона са обособени неща
Приемането на седемгодишен бюджет на Европейски Съюз и проект за икономическо възобновяване след пандемията е незабавно и въпросите на върховенството на...
" На 10-и и 11-ти декември имаме доста значима среща на върха и се надяваме да стигнем до положително решение ", добави Меркел.
Относно другата значима тематика обвързвана с, Ангела Меркел уточни, че с приключването на времето за реализиране на съглашение по отношение на бъдещите връзки на Англия с Европейския съюз, някои страни членки стават все по-нетърпеливи.
Тя уточни ръководството, конкурентни условия на конкуренция, желанието на Англия за достъп до енергийния пазар на Европейски Съюз и желанието на Европейски Съюз за продължение на достъпа до риболовни зони край крайбрежията на Англия като основни спънки за реализиране на комерсиална Брекзит договорка.
" Надяваме се, че договарянията ще имат добър край. Ние не се нуждаем от договорка непременно и дадохме ясно да се разбере това. Сделката обаче е в полза на всички ", уточни Меркел.
Относно третия значим въпрос обвързван с, немският канцлер съобщи, че отрицателните резултати от коронавирусната пандемия ще не престават да се усещат през идващите години.
 Виктор Орбан: Европейски Съюз ще стигне до съглашение за бюджета Виктор Орбан: Европейски Съюз ще стигне до съглашение за бюджета
Спорът по отношение на фонда за възобновяване и бюджета на Европейския съюз за 2021-2027 година в последна сметка ще бъде позволен, съобщи в петък ми...
В тази връзка Меркел добави, че " приемането на фонда за възобновяване и бюджета на Европейски Съюз " може да помогне за намаляване на вредите, нанесени от Covid-19, и прикани членовете на Европейския съюз да засилват напъните си за намиране на решение, задоволително за всички страни.
На постоянна конференцията нейният представител Щефан Зайберт пък сподели, че страните членки на Европейския съюз не би трябвало да подкопават контактните ограничавания, целящи да забавят разпространяването на болестта Covid-19, като разрешат на ски сезона да стартира рано.
" Няма смисъл да се подкопават националните ограничавания за контакт, като се започва ски сезона прекомерно рано ", съобщи той.
Миналата седмица Меркел уточни, че Германия желае алпийските страни да оставят затворени техните ски курорти, с цел да оказват помощ в битката с пандемията, само че постигането на съглашение със прилежаща Австрия се оказва мъчно.
Агенция Ройтерс припомня, че в първата вълна на ковид при започване на годината доста германци бяха инфектирани точно австрийския ски курорт Ишгъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР