Срещата на върха на европейските лидери беше планирана да продължи

...
Срещата на върха на европейските лидери беше планирана да продължи
Коментари Харесай

Преговорите в Брюксел на 25 минути от рекорда за най-дълга европейска среща

Срещата на върха на европейските водачи беше планувана да продължи два дни, само че се проточи над четири дни. Договорка беше реализирана при започване на петия ден след изтощителни договаряния. Въпреки това маратонският конгрес не съумя да усъвършенства върха на най-дългата европейска среща на върха, отбелязва в. " Фигаро ".

Този връх беше подложен през 2000 година в Ница. Тогава към момента нямаше ръководител на Европейския съвет и срещата на върха беше домакинствана от ротационния ръководител на Европейски Съюз - Франция и по-точно от френския президент Жак Ширак. На завършилата през днешния ден среща на върха в Брюксел не й доближиха единствено 25 минути, с цел да счупи върха от Ница, предава Българска телеграфна агенция.

Тогава форумът продължи 85 часа, отдадени на разнородни диспути. Срещата в Ница стартира в 15 ч. локално време на 7 декември, което се падаше четвъртък през 2000 година и продължи до 4,26 ч. локално време в понеделник сутринта, на 11 декември 2000 година Рекордът е още по-голям, защото преди формалното начало на тази среща, водачите участваха и на петчасова конференция, почнала на 7 декември в 10 ч. локално време. Това прави общо към 91 часа диалози на върха. Но по това време страните членки на Европейски Съюз към момента бяха единствено 15.

След тази рекордна среща самият Жак Ширак сподели, че не е обикновено да се завършва работата в 5 ч. сутринта.

Проблемите в Ница пристигнаха по отношение на въпроса за правото на глас за всяка страна членка, като Белгия по това време беше афектирана от това, че нейната позиция в тази тенденция не се зачита. Накрая тя спря със съпротивата, което разреши на срещата да завърши.

От срещата-рекордьор в Ница остава обаче един прелестен спомен - бюфетът, обезпечен от френското председателство и квалифициран от фамозен френски занаятчия на кетъринга, прочут с френските сладки, наречени макарони. Това обаче се е трансформирало и през днешния ден яденетата, съпътстващи срещата на върха на европейските водачи, са сервирани в стола на постройката на Европейския съвет от профилирана компания и се заплащат.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР