Срещата на върха между Путин и Байдън ще бъде на

...
Срещата на върха между Путин и Байдън ще бъде на
Коментари Харесай

Потвърдено: Путин и Байдън се срещат на 16 юни в Женева

Срещата на върха сред Путин и Байдън ще бъде на 16 юни в Женева. Тя ще се организира в миг на мощно напрежение сред Вашингтон и Москва на фона на замяна на наказания и обвинявания.

" В сходство с постигнатото съглашение президентът на Руската федерация Владимир Путин ще организира диалози с президента на Съединените американски щати Джоузеф Байдън в Женева на 16 юни ", оповестиха от Кремъл, а от Белия дом също потвърдиха.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков означи, че детайлностите за договарянията занапред би трябвало да бъдат съгласувани, само че посочи, че двамата държавни глави ще обсъдят двустранните връзки, проблемите, свързани със стратегическата нуклеарна непоклатимост и други въпроси, в това число и съдействието в битката против ковид и районните спорове.

Говорителката на Белия дом Джен Саки сподели, че ще бъдат разисквани цялостен набор от въпроси в миг, в който американската администрация се стреми да възвърне предсказуемостта и стабилността в връзките сред Съединени американски щати и Русия.

Срещата в Женева ще бъде първатамежду двама водачи от идването на власт на Байдън. Пътуването до Женева ще бъде и първата задгранична аудиенция на съветския водач от януари 2020 година насам, когато той посети Израел и палестинските територии, разяснява Кремъл.

Срещата ще се организира и по време на европейската обиколка на Баъдън през юни. Байдън има намерение да посети срещата на върха на Г-7 в Корнуол, Англия, която е планувано да продължи от 11 до 13 юни, и след това да замине за Брюксел, с цел да се срещне с водачите от Европейския съюз и да участва на 14 юни на среща на върха на НАТО.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР