Срещата на върха между двете Кореи ще се състои на

...
Срещата на върха между двете Кореи ще се състои на
Коментари Харесай

Срещата на върха между двете Кореи ще е на 12 или 13 септември в Пхенян

Срещата на върха сред двете Кореи ще се състои на 12 или 13 септември в Пхенян, съобщи през днешния ден консултант на южнокорейския президент, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Вчера двете страни се договориха за нова среща на високо ниво, само че оповестиха единствено, че тя ще се състои идния месец в севернокорейската столица.

На 27 април южнокорейският президент се срещна със севернокорейския водач Ким Чен-ун в Панминчжон, в демилитаризираната зона сред двете страни. Това бе историческа, първа по рода си среща от 10 години, на която бе подписана декларация за мир, благополучие и обединяване на Корейския полуостров, напомня ТАСС.

След това Мун и Ким се срещнаха още веднъж в Панминчжон на 26 май.

Южнокорейският министър на външните работи Кан Кьон-уа е срещнала през днешния ден държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо с резултатите от вчерашните договаряния сред делегации на Сеул и Пхенян в пограничния обитаем пункт, заяви организация Йонхап.

Кан и Помпейо са разговаряли по телефона.

Вчера в Панминчжон двете Кореи се договориха за нова среща на върха по някое време през септември в границите на използването на съглашението, подписано през април, напомня Йонхап.

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на засилващите се спекулации, че договарянията за денуклеаризиране на Корейския полуостров са попаднали в задънена улица. Според наблюдаващи Сеул упорства за скорошна среща на върха в Пхенян, с цел да бъде открит излаз от обстановката и Северът да продължи по пътя на закриването на нуклеарната си стратегия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР