Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София мина добре, но

...
Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София мина добре, но
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Атаката срещу хазарта е много дебела история, по-лоша от лотарията

Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София мина добре, само че никога не беше нещо изключително. Това сподели в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия социологът Андрей Райчев.

За Борисов това е добра работа. Трупаме посреднически точки, това е най-хубавият път за кариерата. Колкото до Западните Балкани – истината е, че беше реализирана нула. Страните от Западните Балкани нямат лобисти. Никой няма да им каже "няма да влезете ", само че нещата се отсрочват с генерации. Причината не е, че Европа не ги желае, а че би трябвало да е единна по американския въпрос и никакви други разграничителни въпроси няма да се позволен, в това число и влизането на България в Шенген. Не получихме обичайния подарък за домакина, съобщи Райчев.

Конфликт сред Съединени американски щати и Европа не е имало от доста години, обстановката става доста неопределена и обстановката, че пасажери се качват на задните вагони на влака, се отхвърля. Големият въпрос е дали Европа ще води обособена политика към Русия, добави политическият анализатор.

Според политолога Антоний Гълъбов думата, с която може да се дефинира Срещата на върха в София е "ускорение ". Имаме небосвод – хоризонтът е 10-годишен. Имаме един планов интервал време, в което би трябвало да се свърши избрана работа. Политиците свършиха своята работа, по-нататък въпросът е на бизнес. В 10-годишния небосвод е доста значимо кой какво ще направи и къде ще се нарежда. Европейски Съюз не може да си разреши да остави Западните Балкани като някаква мъртва зона. Не споделям, че на следващия ден всички ще влязат в Европейски Съюз - реалистичният небосвод, в който би трябвало да се свърши работа, е 10 години, уточни Гълъбов.

Не считам, че България би трябвало да се бори за водачество на Балканите, би трябвало да се борим за позицията на влиятелен медиатор, добави той.

Ако идващ министър председател продължи линията да не се бутаме, да не лъжем, ще реализираме доста, съобщи Андрей Райчев.

Българската администрация и българският политически хайлайф влязоха в различен темп от края на предходната година. Този външен темп стабилизира вътрешно ръководството, сподели Антоний Гълъбов.

По думите на Андрей Райчев във вътрешнополитически проект следим поредност от кавги. Това държавно управление е от скандал в скандал съвсем от генезиса си. Ако нещо би трябвало да се каже за Борисов, то е, че не изпада в крайности. Той води уравновесена политика. Атаката на държавното управление против хазарта не отива на кабинета, тъй като е последна. "Забранявам " е обичаната мелодия на масите. Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила върви и се прави на военачалник, на добър шеф, тъй като е непоколебим шеф. Вместо това, да се беше заел с трудов развой, да вземем за пример с демографията. Вместо възбрана, би трябвало да се приказва за регулация. Тази възбрана ще докара до това, че малките екрани ще изгубят цялата си облага, ще минат на загуба. Нова телевизия и БТВ сега се търгуват, а те са основа на свободата на слововото в България, тъй като посредством рекламите са финансово самостоятелни. В такива условия, възбраната за реклама на хазарта е доста "дебела " история, никаква лотария няма тук, това е нещо доста по-лошо, сподели още социологът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР