Срещата на външните министри на НАТО във Вашингтон в сряда

...
Срещата на външните министри на НАТО във Вашингтон в сряда
Коментари Харесай

Руската заплаха е централна тема за външните министри от НАТО в САЩ

Срещата на външните министри на НАТО във Вашингтон в сряда и четвъртък ще се концентрира върху всички детайли на съветските закани към алианса, като ще се търси единодушие за пакет от ограничения за усилване на неговото военно наличие в Черно море, съобщи през днешния ден почитан американски представител, представен от Ройтерс и ДПА.
Той приказва пред кореспонденти, само че пожела анонимност, оповестява Българска телеграфна агенция. Според него натовският съдружник Турция остава значим сътрудник на Съединени американски щати, само че желанието й да закупи съветски зенитни комплекси С-400 поражда безпокойствие. " Нашите връзки не се свеждат до единствения въпрос за С-400, само че С-400 е надълбоко спорен въпрос за Съединени американски щати ", добави служителят на Държавния департамент.

Той се срещна с репортерите малко преди срещата сред американския президент Доналд Тръмп и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и сподели, че алиансът " остава мощен и обединен ". Дипломатът означи, че на срещата на външните министри ще има " почтена полемика по отношение на шерването на финансовото задължение " в алианса.

" Ще бъдат дискутирани всички детайли на съветската опасност ", сподели той, като изброи измежду тях военните намеси на Москва в Украйна и Грузия, в избори в други страни, отравянето на някогашния съветски шпионин Сергей Скрипал във Англия и съветската поддръжка за Венецуела.

Относно размера на войските на НАТО в Афганистан, дипломатът уточни, че сега тече кротичък развой и че всяко понижаване на военното наличие в тази страна евентуално ще зависи от изхода на договарянията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР