Срещата на руския президент Владимир Путин с американския му колега

...
Срещата на руския президент Владимир Путин с американския му колега
Коментари Харесай

Срещата Путин Тръмп ще е на едно тези места

Срещата на съветския президент Владимир Путин с американския му сътрудник Доналд Тръмп може да се състои на едно от тези четири места, допусна финландския вестник Iltalehti. Става дума за три парцела в Хелзинки и един в предградието Вантаа.

Имението Кьонигсдет

От 1961 година то принадлежи на финландското държавно управление и се намира на към 15-20 минути път с кола от летището на Хелзинки. Отлично място е за срещи от позиция на сигурност и превоз. Предимство е също по този начин, че парцелът се намира надалеч от центъра на Хелзинки.

Общата повърхност на имението е 35 хектара. На първия етаж на къщата са ситуирани библиотека, столова, зала за банкет, а на втория – зали за договаряния и спални пространства.

В началото на юни в Кьонигсдет се организираха срещи сред началника на Генералния щаб на Водоснабдителна система на Русия Валери Герасимов и ръководителя на Комитета на шеф щабовете на Водоснабдителна система на Съединени американски щати Джоузеф Дънфорд.





Мянтюниеми

Това е една от трите резиденции на президента. Намира се в Хелзинки, само че е отдалечена от центъра. Граничи с дребен горски парк. На територията на резиденцията има три здания. Едната е с жилищни пространства с разгъната застроена повърхност от 680 кв.м. Административните пространства са с повърхност 424 кв.м.

Годишно в Мянтюниеми се организират редица срещи и приеми.



Хотел Hilton Helsinki Kalastajatorppa

Намира се в столичния квартал Мунккиниеми на брега на морето, на към 15 минути път с кола от центъра на Хелзинки. Неведнъж е бил хазаин на публични събития и конференции на високо ниво. Така да вземем за пример, през 2014 година там се срещнаха министър председателите на страните от северна Европа, Англия и прибалтийските страни, с цел да обсъдят икономическите вероятности на района. През 2012 година в Hilton се организира и среща на 8 президенти на страни членки на Европейския Съюз, които дискутираха икономическата обстановка в Гърция.

Към хотела има и обособена постройка особено за провеждането на конференции и семинари. Хотелската част е с 238 стаи и 17 зали за договаряния. Има също по този начин басейн с финландска сауна. Към момента свободни места за интервала 15-17 юли, когато ще се организира срещата, няма.



Президентският замък

Той се намира в центъра на Хелзинки против пазара на южното пристанище, наоколо до кметството. Площта му е 3000 кв.м. Провеждането на срещата сред Тръмп и Путин може да се окаже проблем за организирането й, само че въпреки това, там и по-рано са се провеждали срещи на разнообразни държавни глави. През септември 1990 година в президентския замък се срещнаха първият президент на Съюз на съветските социалистически републики Михайл Горбачов и президентът на Съединени американски щати Джордж Буш-старши.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР