Срещата на Обединените патриоти и премиера Бойко Борисов трябваше да

...
Срещата на Обединените патриоти и премиера Бойко Борисов трябваше да
Коментари Харесай

Какво вещае бъдещето за властта?

Срещата на " Обединените патриоти " и премиера Бойко Борисов трябваше да стигне до умозаключение кой ще поеме ролята на Валери Симеонов, след неговата оставка. Уви, до сходно решение не се стигна. Или най-малко не беше публично оповестено. Шефът на кабинета на НФСБ Марияна Николова е спрягана за новия вицепремиер. Това излиза наяве от програмата на Народното събрание за днешното съвещание.

" Липсата на политическа визия кой да поеме вицепремиерския пост е извънредно политическо късогледство. Политическата подчиненост изисква най-малкото индивидът, който ще замести Валери Симеонов, да бъде политически равносилен. Лидерът на партията не може да се размени с шефа на кабинета му. Това, че Николова познава работата на Симеонов, не значи, че тя може да ръководи системата, която ще ѝ бъде поверена. Взаимоотношенията сред " Патриотите " няма да се повлияят. Не изключвам кавги в дребната коалиция в близкото бъдеще ", означи политологът Георги Киряков.

Той добави, че в случай че свадите в Оперативна програма не престават да тежат на властта и обществото, то нещата ще не престават да циклят на едно и също място. " Напрежението пречи на взимането на значими решения. Зорлем карат хората с тези кавги да се политизират. Има чувство за предварителни избори. Вече съвсем не се приказва за цялостен мандат. Новият небосвод са предварителните избори ", уточни той в " Денят ON AIR ".

Уви, съгласно политолога Атанас Стефанов Марияна Николова е бързо решение, което в последна сметка е удачно.

" Николова е въпреки всичко човек, който е осведомен с работата на Валери Симеонов. Ако се търси човек за запълване на вакуума, от това е добър вид. Замяната на Симеонов с неполитическо лице е добра концепция, с цел да спадне политическото напрежение след изявленията му. Станахме очевидци в доста случаи на експертни назначения. " Обединените патриоти " съумяват да основават огромни кавги, произлизащи от самите тях. Обществото се нагнетява когато властта се занимава със своите проблеми, а не с проблемите на народа ", акцентира той пред Bulgaria ON AIR.

" Винаги след диалог с премиера, " Обединените патриоти " се стабилизират. Те нямат доста полза от това да не престават със кавги. Понякога повода е доста обикновена - политическото его. Свръхпроизводството на безсмислени кавги не създава тежест в публичното мнение ", разяснява още Стефанов.

Темата на диалога мина и към ролята на президента Румен Радев в непрестанните кавги и митинги, които тресат страната. По думите на Киряков задачата на президента е сложна, защото той хем желае да вземе позиция за проблемите на хората, хем не желае да се цапа с всекидневните кавги.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР