Срещата на „нормандската четворка“ (Русия, Франция Германия и Украйна) трябва

...
Срещата на „нормандската четворка“ (Русия, Франция Германия и Украйна) трябва
Коментари Харесай

Русия, НАТО и САЩ остават основната тема на Мюнхенската конференция по сигурността

Срещата на „ нормандската четворка “ (Русия, Франция Германия и Украйна) би трябвало да се състои през днешния ден в границите на Мюнхенската конференция по сигурността. За среща е подготвена и съветската делегация. Това разясняват интернационалните организации във връзка днешните упования, като припомняте, че в петък в границите на конференцията са се състояли договаряния сред министрите на външните работи на Русия и Украйна – Сергей Лавров и Павел Климкин. Основната част от тази предварителна среща, траяла повече от час е била отдадена на реализирането на Минския комплекс от ограничения и ролята на Организация на обединените нации в Донбас. Медиите и наблюдаващите наблюдават от близко и диалозите към Близкия Изток и Балканите, само че не пропущат главната тематика, която бе сложена още в първия ден – Русия, НАТО и Съединени американски щати.
Първият ден от работата на 54-та Мюнхенска конференция за сигурността бе отдадена преди всичко на съдействието в рамите на НАТО и взаимоотношението на алианса с Европейски Съюз, противодействието на тероризма ситуацията в Близкия Изток. В другите полемики взеха присъединяване членове на държавните управления на разнообразни страни, представители на Организация на обединените нации и НАТО,.
Форумът за трети път бе открит от министъра на защитата на Германия Урсула фон дер Лейен. Значителна част от изказването й бе за взаимоотношението сред Европейски Съюз и Съединени американски щати. Тя подчертава върху това, че Европа би трябвало да усилва въздействието си в границите на НАТ, запазвайки връзките си с Вашингтон.
„ Искаме да поддържаме Трансатлантическите връзки, само че все пак да оставаме европейци. Бихме желали да сме по-самостоятелни и да имаме лично значение в границите на НАТО “, сподели тя.
По отношение на задачата за реализиране на 2% от Брутният вътрешен продукт за отбранителна сигурност, министърът означи „ Ние сме надалеч от задачата от 2% за военни разноски, само че концепцията остава “.
Германският министър получи поддръжка от сътрудника си от Франция. Министъра на френските въоръжени сили Флоранс Парли разяснява, че при актуалните условия, „ старите опитни европейци би трябвало на първо място да обръщат внимание на себе си “. „ Нека създадем това “, сподели тя.
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг още веднъж се концентрира в речта си на връзките с Русия. Според него от НАТО са уверени в нарушаване от Русия на Договора за ракети със междинен и дребен обхват. „ Убедени сме, че Русия нарушава Договора за ракетите със междинен и дребен обхват, провеждайки тествания и развива крилати ракети с наземно базиране, а също по този начин и балистични ракети със междинен обсег “, сподели Столтенберг.
„ За последните години Съединени американски щати и Русия унищожиха хиляди ракети. Това е голямо достижение и това удостоверява, че режимът на надзор над въоръжението работи. Но в този момент ние би трябвало да продължим работата си за съблюдаване и развиване на контракта за ракетите със междинен и дребен обсег “, сподели той. Столтенберг е за продължение на разговора с Русия за надзор над въоръжението и други въпроси на сигурността, напомнят организациите.
Както разяснява съветският заместник-министър на външните работи, който преди този момент е заемал и поста на непрекъснат представител в НАТО, през днешния ден нито една организация не е в положение да се отдели от околния свят и да си построи „ остров на сигурност “. По думите му значимо е равноправното съдействие. „ В дълбочината си ползите на Европа не са свързани с борба с Русия “, счита той.
Генералният секретар на НАТО, както означават наблюдаващите обръща за следващ път внимание върху това, че нуклеарното оръжие е било и остава главно средство за въздържане и застраховане на сигурността на алианса. „ Северноатлантическият алианс бе и остава нуклеарен алианс, нашите нуклеарни сили и преди всичко нуклеарните сили на Съединени американски щати са и ще останат главното възпиращо средство за НАТО “, сподели той.
По думите му, всички страни от НАТО би трябвало да оказват оптимален напън върху КНДР за преустановяване на ракетната и нуклеарната й стратегия.
Ситуацията със сигурността в Близкия Изток също бе, а и ще бъде и в събота една от главните тематики на форума по сигурността. Емирът на Катар в петък излезе с самодейността страните от района да разработят сложно съглашение за обезпечаване на сигурност. „ Настъпи времето за обезпечаване на по-широка сигурност в Близкия Изток. Време е страните от района да не помнят предишното и да се договорят по главните въпроси и правила на сигурност или най-малко за застраховане на минимално равнище на сигурност “, сподели той.
Срещите в коридорите са не по-малко значими. Така да вземем за пример в границите на форума турският министър-председател е провел диалози с български си сътрудник Бойко Борисов. Според турската Anadolu Agency министър председателят на Турция Бинали Йълдъръм е засегнал тематиката за договарянията на Анкара за участие в Европейски съюз, като също така са разисквани и двустранните връзки сред Турция и Съюза, на фона на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
«Основната им тематика на диалог бяха инфраструктурните планове в района. Премиерът Борисов акцентира значимата роля на трансевропейските коридори 4, 8 и 10, които обезпечават съгласуваност в Европа», оповестиха пък от пресцентъра на държавното управление и даже цитираха думите на премиера, тавтология на прочут откъс - „ Да харчим парите за инфраструктура, за обучение и просвета, а не да вършим нови огради “.
Според известието измежду диалозите е била миграционната рецесия и подготовката за срещата ЕС-Турция, която ще се организира във Варна в края на март. Турският министър председател осведоми Борисов за срещата си с немския канцлер Ангела Меркел, определяйки я като ползотворна и стъпка за възстановяване на връзките.
Малко по-рано министър-председателят на България Бойко Борисов взе участие в полемиката „ Защитавайки дружно сигурността на Запада, отбранителният съюз и неговото влияние върху трансатлантическите връзки “, чийто модератор беше ръководителят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер. Дискусията е част от събитията в границите на Мюнхенската конференция по сигурността.
„ Северноатлантическият контракт остава главен поръчител за груповата защита на европейските съдружници. В същото време, усилването на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз е инвестиция в европейския фланг на НАТО. Установяването на Постоянното структурирано съдействие в региона на защитата е значима стъпка в този развой “, уточни министър председателят Борисов като означи, че PESCO подкрепя построяването на взаимни качества посредством многонационални планове, което е стъпка напред към усилване на европейската интеграция в региона на защитата.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Европа  Макрон ще вкарва военна тегоба във Франция Макрон ще вкарва военна тегоба във Франция  Близо 1 милион деца в Европа живеят в домове Близо 1 милион деца в Европа живеят в домове  Борисов: Да влагаме в инфраструктура и обучение, а не в нови огради Борисов: Да влагаме в инфраструктура и обучение, а не в нови огради  Унгария поддържа присъединението на Сърбия към Европейски Съюз Унгария поддържа присъединението на Сърбия към Европейски Съюз  Могерини: До юни да стартират договарянията за присъединение на Западните Балкани към Европейски Съюз Могерини: До юни да стартират договарянията за присъединение на Западните Балкани към Европейски Съюз Интервю Още Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 Народното събрание се трансферират на общините
Златко Живков е кмет на Монтана за пети мандат – от 19...
Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image НЗОК: Здравният министър няма право да и...
Министърът на опазването на здравето няма пълномощия да желае оставка на Управител на здравната каса. Писмото, провокирало реакцията на мин...
Борисов: Да влагаме в инфраструктура и... Македония желае контракт за стратегическо па... Бургас показа топ атракциите си на тури... НФСБ алармира Ананиев за някогашна болница,... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Григор Димитров е на 1/2-финал след побе...
Григор Димитров още веднъж е №4 в света, откакто изигра най-хубавия си дуел през 2018 година. Най-добрият български тенисист беше...
Дневен хороскоп за 17 февруари Вижте къде да гледаме мача на Григор Димит... ПИБ: Цеко Минев не е притежател на " Юлен " ЛЮБОВЕН хороскоп за този уикенд НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Руският дипломат: Вероятно Путин ще дойд...
2018 година е точното време съветският президент Владимир Путин да посети България, като визитата евентуално ще бъде уговорена откакто приключ...
Съединени американски щати упрекнаха 13 руснаци, тъй като помагали з... Борисов в Мюнхен: Отличници сме, време е д... Три работодателски организации питат Борис... Борисов за думите си за съветския президент:...  www.expert.bg  3 метода да привлечете шанса в живота си 3 метода да привлечете шанса в живота...  Мей: Не се ли договорим бързо, Brexit ще подкопае европейската сигурност Мей: Не се ли договорим бързо, Brexit ще...  Всяка касова записка ще бъде регистрирана в Национална агенция за приходите Всяка касова записка ще бъде регистрирана в...  Пътят Слънчев бряг - Бургас подготвен до лятото, в случай че не вали доста Пътят Слънчев бряг - Бургас подготвен до лят...  www.iwoman.bg  2 зодии ще се ВЛЮБЯТ в хороскопа за 17 февруари 2 зодии ще се ВЛЮБЯТ в хороскопа за 17 ф...  Фики Стораро стана татко (снимка) Фики Стораро стана татко (снимка)  Lavazza откри първия си обучителен център в България Lavazza откри първия си обучителен центъ...  Да дадеш най-хубаво на детето си е операция Да дадеш най-хубаво на детето си е манипу...  http://www.sportlive.bg  Спортът по малкия екран през днешния ден (17.02) Спортът по малкия екран през днешния ден (17.02)  Мачовете по малкия екран през днешния ден (17.02) Мачовете по малкия екран през днешния ден (17.02)  Къде да гледаме 1/2-финала на Григор Димитров в Ротердам Къде да гледаме 1/2-финала на Григор Дим...  Първа лига се завръща: Равносметка от подготовките и упования за шампионата Първа лига се завръща: Равносметка от по... Интервю Още Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 Народното събрание се трансферират на общините
Златко Живков е кмет на Монтана за пети мандат – от 19...
Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на Нови Най-четени Най-коментирани Русия, НАТО и Съединени американски щати остават главната тематика на Мюнхенската конференция п... 8 0 Кое е общото сред скачането с парашут и първата среща?... 52 1 Президентът Радев в Скопие: Общата цел е да забележим Република Македония...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР