Срещата на НАТО на 11 и 12 юли в Брюксел

...
Срещата на НАТО на 11 и 12 юли в Брюксел
Коментари Харесай

Експерт на Focus Online очаква от Тръмп нов сюрприз на срещата с НАТО

Срещата на НАТО на 11 и 12 юли в Брюксел има взривен капацитет, написа Улф Людеке в немското списание Focus Online под заглавие „ Gipfel in Brüssel: Viel deutet darauf hin, dass Trump Sprengung der Nato vorbereitet”.

Макар немското държавно управление да даде обещание към 2024 година да увеличи разноските за защита от 1,24 до 1,5% от Брутният вътрешен продукт, доста признаци сочат, че американският президент Доналд Тръмп повече няма да разреши да го „ водят за носа”, смята Урф Людеке. Много неща приказват, че американският президент приготвя разпадането на НАТО.

Заплашителното писмо, което Тръмп още през юни предяви на Германия и 7 други страни от НАТО, е единствено едно от свидетелствата, че търпението на Съединени американски щати във връзка с европейците е към края си, написа немското издание. При това работата не е единствено в чудачеството на Тръмп във външната политика, с които той е прочут: на срещата в Уелс през 2014 година страните от Алианса обявиха желание да усилят разноските до 2% от Брутният вътрешен продукт и точно във връзка на неизпълнението на това изискване Тръмп недоволства в своето писмо, тъй като се оправиха единствено Естония, Гърция и Англия. Почти 72% от всички отбранителни разноски в НАТО се падат на Съединени американски щати.

Анализаторът Томас Егер е убеден, че натискът над немското държавно управление ще бъде повишен. На европейската тактичност за провлачване май ще бъде комплициран край. След всички ходове на Тръмп, германсксият анализатор нямало да се удиви, в случай че „ и на срещата на НАТО се случи огромен сюрприз”.

Според Егер, неприятен знак е, че Тръмп единствено 4 дни по-късно ще се срещна с Путин и това също е неприятен знак. „ Той може със скандал да напусне срещата в Брюксел и по-късно да разиска международните спорове с Путин, както направи след срещата на G7 в Сингапур с Ким Чен Ун” – смята специалистът.

Тръмп сподели, че за него преди всичко са значими парите и ползите на Съединени американски щати, обобщава Томас Егер.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР