Срещата на лидерите на държавите от групата БРИКС започна в

...
Срещата на лидерите на държавите от групата БРИКС започна в
Коментари Харесай

Лидерите на БРИКС се срещат в Китай


Срещата на водачите на страните от групата БРИКС стартира в китайския град Сямън. Висшите държавни ръководители на Бразилия, Русия, Индия, Китай, Русия и Република Южна Африка се събраха на първото пленарно съвещание, съобщи БГНЕС, базирайки се на ТАСС.

Преди началото на срещата държавните глави се появиха пред фотографите за публични фотоси. В средата застана домакинът на срещата - президентът на Китай Си Цзинпин, вдясно от него застана съветският президент Владимир Путин, до него президентът на Бразилия Мишел Темер, вляво от Цзинпин застана президентът на РЮА Джейкъб Зума, а до него се подреди индийският водач Нарендра Моди. По молба на фотографите водачите се хванаха за ръце.

Самите диалози сред петимата са закрити за пресата. Според предварителната информация, оповестена на уеб страницата на Кремъл, главните тематики на срещата ще бъдат положението на международната стопанска система и световното икономическо ръководство, интернационалните и районните спорове, националната сигурност и развиване. Лидерите на БРИКС ще подпишат и декларация след края на договарянията. Засега не е ясно нейното наличие.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР