Срещата на Г- 7 във френския курорт Биариц продължава. След

...
Срещата на Г- 7 във френския курорт Биариц продължава. След
Коментари Харесай

Разговорите по спорните теми на срещата на Г-7 започват

Срещата на Г- 7 във френския курорт Биариц продължава. След формалното разкриване в събота вечер, водачите на седемте най- развити индустриални страни стартират същинската част от диалозите.

Председателят Доналд Туск ще съставлява Европейски Съюз на срещата на върха на Г-7. С водачите на страните от Г-7 той ще разиска световните провокации в области като стопанската система, външната политика, опазването на околната среда.

Срещата на върха се организира в границите на френското председателство на Г-7, което е концентрирано върху  битката с неравенствата . По този мотив френското председателство на Г-7 промени формàта на Г-7, с цел да включи водачите на Африканския съюз, МВФ, Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Организация на обединените нации и Световната банка.

Срещата на върха на Г-7 ще бъде опция Европейски Съюз да защити  учредения на правила ред  и неговите организации като най-хубавия метод за световно ръководство.

Въпроси на външната политика и сигурността

Лидерите ще обсъдят належащи въпроси на външната политика и сигурността като:
ИранУкрайнаЛибияположението в Сирия и Близкия изтокКорейския полуостровВенесуела
Очаква се водачите на страните от Г-7 да се съсредоточат върху връзките с  Иран  след решението на страната да понижи използването на някои аспекти на съглашението за нуклеарната сигурност.

Търговия

Лидерите ще обсъдят международните стопански вероятности и въпроси, свързани с търговията. Те ще прегледат и  интернационалното данъчно облагане , изключително в бранша на цифровите технологии.

Очаква се водачите да обсъдят по какъв начин да се запази  учредената на правила комерсиална система . Срещата на върха ще бъде и опция за разискване на методите за понижаване на настоящето напрежение в търговията.

Реформата на  Световната комерсиална организация  (СТО) също е включена в дневния ред като продължение на уговорката, стихотворец на срещата на върха на Г-20 в Осака за модернизирането на организацията.

Африка

Очаква се водачите на страните от Г-7 да одобрят нова рамка сред Г-7 и Африка. Лидерите ще се стремят взаимно с африканските сътрудници да разработят  съответни принадлежности  в поддръжка на устойчивото икономическо развиване на целия континент.

Очаква се също така да бъде утвърден специфичен проект за деяние на Г-7 относно  Сахела , задачата на който е да се усъвършенства съдействието в региона на развиването и сигурността.

Европейски Съюз ще разгласи и  финансова поддръжка  за самодейността „ Действие за утвърждаващо финансиране на дамите в Африка “ (AFAWA) на Африканската банка за развиване.

Борба с неравенствата и овластяване на дамите

Очаква се водачите да подчертаят смисъла на присъединяване на дамите на  пазара на труда  и на  образованието  за девойките и дамите, изключително в разрастващите се страни. Партньорите от Г-7 ще се ангажират и с съответни области на деяние за реализиране на прогрес във връзка с равенството сред половете.

Що се отнася до  финансовите задължения , Европейски Съюз ще разгласи значим принос за попълването на Глобалния фонд за битка със СПИН, туберкулозата и маларията.

Освен това се чака водачите да поддържат основаването на „ Международен фонд за жертвите на обвързвано с спорове полово принуждение “, като Европейски Съюз се ангажира с съответно финансово присъединяване.

Изменението на климата и океаните

По отношение на изменението на климата Европейски Съюз ще удостовери още веднъж своя ангажимент за цялостното и дейно осъществяване на  Парижкото съглашение .

Лидерите ще проследят подхванатите дейности по отношение на Хартата на Г-7 за пластмасата в океаните, контрактувана предходната година на срещата им на върха в Канада, и ще обсъдят още начинания за понижаване на  замърсяването с пластмаса .

Очаква се водачите на страните от Г-7 да одобрят харта за  биоразнообразието , която министрите на околната среда от Г-7 одобриха през май. Хартата има за цел да се подтикват напъните за преустановяване на загубата на биоразнообразие и поддържане на планетата в положително здраве.

Цифрова промяна

Очаква се водачите да обсъдят още и цифровата промяна и по какъв начин да се подсигурява нейната отвореност, досегаемост и сигурност. Дискусията ще се концентрира върху методите за отбрана на демократичните ни общества и институции и на изборните ни процеси от външни закани. Лидерите ще обменят отзиви и за това по какъв начин да продължи битката с терористичното наличие онлайн.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР